لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۴

حسن روحانی: برای مسائل مهم همه‌پرسی برگزار شود


سخرانی حسن روحانی در نخستین کنفرانس اقتصاد ایران در سالن اجلاس سران، تهران - ۱۴ دی ۱۳۹۳
سخرانی حسن روحانی در نخستین کنفرانس اقتصاد ایران در سالن اجلاس سران، تهران - ۱۴ دی ۱۳۹۳

رئیس جمهوری ایران روز یکشنبه خواستار اجرای اصلی در قانون اساسی شد که بر اساس آن مسائل مهم کشور به همه پرسی گذاشته می‌شود.

حسن روحانی در جریان یک نشست اقتصادی در تهران گفت «یکی از اصول قانون اساسی که من به عنوان مسوول اجرای قانون اساسی بسیار دلم می خواهد شرایطی فراهم شود تا یک بار هم که شده به این اصل قانون اساسی عمل شود ... می گوید در مسایل مهم اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به جای این که قانون در مجلس تصویب شود، ماده قانونی یا برنامه مستقیم به آرای عمومی مردم و همه پرسی گذاشته شود.»

هر چند رئیس جمهوری ایران در سخنرانی خود در نخستین کنفرانس اقتصاد ایران که در سالن اجلاس سران برگزار شد به موضوع خاصی برای همه پرسی اشاره نکرد، اما به تاثیر شدید سیاست و سیاست خارجی بر اقتصاد ایران پرداخت.

آقای روحانی همچنین گفت «گفته می‌شود باید از همه مالیات بگیریم و این کار درستی است. نمی‌شود یک نهاد کار اقتصادی بکند و مالیات ندهد، اما تا می‌گوییم فلان نهاد باید مالیات بدهد بساطی درست می‌شود».

وی در ادامه افزود «برخی امور، سیاست داخلی‌اش خیلی خیلی قوی است. بیش از آنچه که فکر می‌کنید».

تشکیل نظام جمهوری اسلامی در ایران، تنها چند ماه پس از انقلاب به همه پرسی گذاشته شد. تصویب قانون اساسی در سال ۱۳۵۸ و بازنگری در آن در سال ۱۳۶۸ نیز از طریق همه پرسی به رای گذشته شد.

آرمان ما به سانتریفیوژ وصل نیست
رئیس جمهوری ایران در بخش دیگری از سخنرانی خود با اشاره به گفتگوهای هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی با بیان این که «آرمان ما به سانتریفیوژ وصل نیست، بلکه آرمان به مغز و قلب و اراده ما وصل است،» گفت «سر میز مذاکره، نه آنها و نه ما راجع به آرمان و اصول بحث نمی‌کنیم، چون در دنیای امروز هر کشوری دنبال منافع و خواست خود است».

وی با بیان این که در توافق ژنو نیز بر سر آرمان و اصول معامله نشد، گفت «در توافق ژنو بخشی از تحریم‌ها در حوزه خودرو، پتروشیمی و کشتیرانی برطرف شد و بخشی از اموال بلوکه شده ما آزاد شد، که در مقابل، ما شفافیت بیشتری نشان دهیم و بگوییم فلان نوع غنی‌سازی که در حال حاضر به آن نیاز نداریم برای مدتی متوقف می‌شود و آیا این کار به معنای زیر سئوال رفتن آرمان‌ها و اصول ما است؟»

محافظه‌کاران تندرو و منتقدان دولت معتدل حسن روحانی، توافق موقت هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ را که آذرماه سال گذشته به دست آمد، بر خلاف منافع ملی ایران می‌دانند.

این در حالی است که حسین سبحانی نیا، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که تا زمانی که تیم مذاکره کننده با رعایت خطوط قرمز مذاکرات را پیش می برد از آنها حمایت می‌کنیم.

عضو هیات رئیسه مجلس اضافه کرد «هنوز مذاکرات به جایی نرسیده است که برخی آن را در راستای یک عهدنامه ننگینی همانند ترکمانچای می‌دانند، اینگونه قضاوت ها غیرمنصفانه است».

XS
SM
MD
LG