سومین نشست کمیسیون مشترک ایران و شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵، که طبق توافق جامع هستهای ۲۳ تیر ماه ۱۳۹۴ مسئولیت نظارت بر اجرای بخشهای مختلف توافق یا برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را بر عهده دارد، قرار است روز جمعه در شهر وین پایتخت اتریش برگزار شود.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که برای شرکت در نشست توسعه پایدار و مراسم امضای تعهدات کنوانسیون تغییرات آب و هوایی به شهر نیویورک آمریکا سفر کرده است، روز سهشنبه در گفتوگو با خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران این موضوع را مطرح کرد.
آقای ظریف که در حاشیه این مراسم با جان کری همتای آمریکایی خود دیدار و درباره موانع اجرای توافق اتمی گفتوگو کرد، به مذاکرات هفته گذشته رئیس کل بانک مرکزی ایران در واشنگتن، و نیز "پیگیریهایی که در جلسه روز جمعه کمیسیون مشترک ایران و ۱+۵ در وین" انجام خواهد شد، اشاره کرد و گفت، هدف از همه این اقدامات، رفع موانع همکاری مؤسسات مالی اروپا و آسیا با ایران است، که به دلیل مقررات قبلی آمریکا در زمینه تحریمها وجود داشته است.
بر اساس توافق جامع هستهای وین، کمیسیون مشترک ایران و قدرتهای جهانی قرار است چهار بار در سال مسائلی نظیر طرح تغییر راکتور آب سنگین اراک و تاسیسات زیرزمینی فردو و مسائل مربوط به برداشته شدن تحریمها را مورد بحث قرار دهد.
این کمیسیون همچنین اولین محلی خواهد بود که دو طرف میتوانند نقض احتمالی توافق از سوی هر یک از طرفین را مطرح، و برای حل و فصل مسائل مورد اختلاف گفتوگو و تصمیمگیری کنند.
نخستین جلسه کمیسیون مشترک روز ۲۷ مهر ۱۳۹۴ در سطح معاونان وزرای خارجه ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ در شهر وین پایتخت اتریش برگزار شد.
دومین نشست نیز در تاریخ ۱۶ آذر ماه ۱۳۹۴ در وین برگزار شد، که توماس شانون معاون امور سیاسی وزیر خارجه آمریکا، جانشین وندی شرمن، در آن حضور داشت.
در این نشست نیز عباس عراقچی معاون وزیر خارجه و رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام نمایندگی ایران، و استیفن مال هماهنگ کننده ارشد اجرای برجام که توسط رئیس جمهوری آمریکا مسئول این امر شده، نمایندگی ایالات متحده را برعهده داشتند.