قائم مقام وزیر کشور به تازگی گفته در کل کشور ۲۰۲۰ منطقه محروم داریم که جمعا ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در آن مناطق سکنی دارند.
علی آقا محمدی تاکید کرده که برای بهبود وضعیت این افراد و رفع محرومیت از این مناطق، باید اقداماتی اساسی در زمینههای مسکن، سلامت و بهداشت، اشتغال ، آموزش و تحصیل ، تغذیه و پوشاک، ورزش و تفریحات و همچنین فرهنگ و مذهب انجام شود.
فرشاد مومنی، اقتصاددان نیز معتقد است ۸۰ درصد فقرای ایران از شاغلان سابق و فعلی تشکیل میشوند که بر اساس فشار تورمی به زیر خط فقر سقوط کردهاند.
روزنامه فرهیختگان هم در تاریخ ۱۳ دی ماه براساس آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشت:«در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰ درصد از جمعیت کشور معادل ۲۵ میلیون و ۵۶۰ هزار نفر زیر خط فقر قرار داشتند.»
خبرگزاری تسنیم نیز در همان تاریخ ۱۳ دیماه نوشت: «خط فقر در سال جاری هرچند اعلام نشده اما نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد قابل توجهی داشته است.»
براساس آمار، درآمد سرانه ایرانیان در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۰ در حدود ۳۴ درصد کاهش داشته است. این موضوع از آنجا قابل تامل است که نرخ رشد اقتصادی در دهه ۹۰ تقریبا صفر بوده که این نشاندهنده کوچک شدن اقتصاد ایران و افزایش فشار بر گروههای درآمدی اندک است و نتیجه آن سوق دادن خانواده های بیشتر به زیر خط فقر.