روابط عمومی دفتر رهبر ایران با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که مسئولین دفتر او "نقش مستقل" در تصویب برجام نداشتهاند.
اشاره این اطلاعیه به اعتراض برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که تصویب برجام در مجلس را حاصل همفکری علی لاریجانی، علی شمخانی و اصغر حجازی میدانستند. اصغر حجازی از اعضای بلندپایه دفتر رهبر جمهوری اسلامی است که نام او در جریان تصویب توافق اتمی در جلسه روز سهشنبه مجلس چندین بار تکرار شد و مهدی کوچکزاده، نماینده مخالف توافق اتمی نیز نام او را بر پلاکاردی که در دست داشت، به نمایش گذاشت.
آیتالله خامنهای پیش از این نیز اعلام کرده بود تنها مایل به حضور مجلس شورای اسلامی در روند تصویب توافق اتمی است و توصیهای برای رد یا تایید آن ندارد. دفتر او نیز در تاریخ ۱۰ شهریور در اطلاعیهای اعلام کرد که مواضع رهبر جمهوری اسلامی درباره توافق اتمی به طور "صریح، شفاف و دقیق" در سخنرانیهایش اعلام خواهد شد.
بنابراین به نظر میرسید که پس از اشاره صریح به نقش آفرینی یکی از اعضای بلندپایه دفتر او در تصویب ناگهانی برجام در مجلس، بار دیگر هرگونه نقش آیتالله خامنهای تکذیب شود اما در اطلاعیه دفتر او تنها "نقش مستقل برخی از مسئولین دفتر" رهبری تکذیب شده که میتواند به معنای رساندن فرمان رهبر به مجلس برای تایید برجام از طریق آقای حجازی باشد.
مجلس شورای اسلامی در آغاز جلسه روز سهشنبه خود تنها ۲۰ دقیقه برای تصویب طرح "اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام" وقت گذاشت درحالی که ۲۰۰ پیشنهاد اصلاحی مطرح شده بود و تعداد قابل توجهی از مخالفان کلیات طرح در چرخشی عجیب به طرح رای مثبت دادند.
در صحبتهای برخی نمایندگان مجلس این گونه عنوان شد که شب قبل جلسهای با حضور اصغر حجازی نماینده رهبر جمهوری اسلامی، علی لاریجانی رئیس مجلس و علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی تشکیل شده و تصمیمگیری شده تا برجام در مجلس به تصویب برسد.
مهدی کوچکزاده، نماینده مخالف برجام با نوشتن نام این سه نفر روی پلاکاردی اعلام کرد که مجلس از تصمیم این سه نفر تبعیت کرده است.
این نماینده اصولگرا معتقد بود که مجموعه نظرات این سه نفر را نمی توان نظر رهبر جمهوری اسلامی تلقی کرد و رئیس مجلس در پاسخ به او گفت آیتالله خامنهای در این مورد "نقشی ندارد."
حمید رسایی دیگر نماینده مخالف برجام هم اعتراض شدیدی به زیر پا گذاشتن آیین نامه مجلس داشت که علی لاریجانی به او پاسخ داد همه باید تابع "قوارههایی" باشیم. بسیاری از مفسران سیاسی این اظهارنظر لاریجانی را به صدور فرمان حکومتی آیتالله خامنهای برای تصویب برجام تعبیر کردند.
طرح برجام پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی در جلسه روز چهارشنبه شورای نگهبان نیز به تصویب رسید و به این ترتیب ایران رسما توافق هستهای را برای اجرا پذیرفت.