طرح سه فوریتی تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای توقف مذاکرات هستهای در حالی به هیئت رئیسه مجلس ارائه شده است که برخی از نمایندگان امضا کننده، امضای چنین طرحی را تکذیب کردهاند.
طرح سه فوریتی «توقف مذاکرات هستهای تا قطع تهدیدات آمریکا» روز سهشنبه ۲۲ اردیبهشت با ۸۰ امضا به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ارائه شد اما در پی آن، برخی از نمایندگانی که نام آنها در میان امضا کنندگان طرح است اعلام کردند طرح ارائه شده متفاوت از طرحی است که آنها امضا کردهاند.
به گزارش فارس و به گفته جواد کريمی قدوسی، عضو جبهه پایداری و از طراحان طرح، در متن این طرح آمده است: «دولت و مسئولين سياست خارجی و اعضای تيم مذاکره کننده هستهای موظفند هرگونه ارتباط و مذاکره با آمريکايیها در موضوع هستهای را تا زمانی که دولت آمريکا رسما و علنا تهديد ملت قهرمان ايران را کنار نگذارد، قطع کرده و مذاکرات را با بقيه گروه ۱+۵ بدون حضور آمريکايیها ادامه دهند.»
این طرح سه فوریتی، تنها یک روز پس از اظهارنظر سخنگوی هیئت رئیسه مجلس ایران درباره منتفی شدن طرحهای جدید برای مذاکرات هسته ای ایران ارائه شده است.
این در حالیست که گروهی از نمایندگانی که نامشان پای این طرح آمده آن را جعلی خواندهاند.
محسن بیگلری، نماینده سقز و بانه به خبرگزاری ایرنا گفت که طراح این طرح با جملاتی متفاوت با متن آن از نمایندگان امضا گرفته است و این نمایندگان به هیچ عنوان این طرح حاضر را امضا نکردهایم.
علیرضا سلیمی، دیگر امضاکننده این طرح، نیز به خبرگزاری ایسنا گفته است جواد کریمی قدوسی طرح دو فوریتی را برای امضای نمایندگان ارائه کرده، اما بعدا این طرح با قید سه فوریت تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده است که هم اکنون با طرح سه فوریتی مخالفیم.
محمد حسین میرمحمدی، عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس که او نیز امضای خود را از این طرح پس گرفته است به خبرگزاری خانه ملت، گفت: «با توجه به اینکه در رابطه با تدوین و جمعآوری امضا طرح مذکور تخلفاتی صورت گرفته، این اختیار برای تمام نمایندگان معترض جهت شکایت از طراحان این طرح به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان محفوظ است.»
ارائه این طرحها در مجلس ایران یک هفته پس سخنان رهبر جمهوری اسلامی، که گفته بود با شیوه مذاکره اتمی «زیر شبح تهدید» موافق نیست، صورت میگیرد. رهبر ایران از سخنان برخی مقامات ایالات متحده که عنوان کرده بودند همه گزینهها در برخورد با مساله هستهای ایران روی میز است، انتقاد کرده بود.
با وجود این، طرح سه فوریتی مورد استقبال نمایندگان فراکسیون رهروان ولایت، که اکثریت را در مجلس در اختیار دارند قرار نگرفته است. رئیس مجلس ایران نیز با تصویب چنین طرحی مخالفت کرده است.
همزمان دور جدید مذاکرات هسته ای ایران و شش قدرت جهانی به منظور پیشبرد نگارش متن توافق جامع، در سطح معاونان وزیر در وین اتریش آغاز شده و قرار است تا روز جمعه ادامه داشته باشد. به گفته عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکرهکننده ایران، روز پنجشنبه ملاقات دوجانبه تیمهای مذاکره کننده ایران و آمریکا انجام خواهد شد.
ایران و شش قدرتجهانی قرار است تا روز۱۱ تیرماه به سند جامع توافق نهایی بر سر مساله هستهای ایران دست پیدا کنند.