یک کارشناس کویتی می گوید ایران بهتر است، پس از برداشتن تحریم های غرب، به جای افزایش صادرات نفت، روابط تجاری خود را با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس گسترش دهد.
جاسم سعدون، رئیس مرکز مشاوران اقتصادی الشال کویت هشدار داده که افزایش صادرات نفتی ایران تنش های موجود در اوپک را تشدید، و تداوم آن بقای این سازمان را تهدید می کند.
جاسم سعدون، می گوید مشکل واقعی اوپک از زمانی آغاز خواهد شد که برخی از کشورهای عضو بخواهند سهم فروش خود در بازارهای جهانی را افزایش دهند و بر سر آن با عربستان سعودی و سایر کشورهای عرب عضو به مجادله بپردازند.
او می افزاید افزایش صادرات نفتی ایران بدون تردید تنش های موجود در سازمان اوپک را تشدید، و به روابط تجاری ایران با کشورهای عرب خلیج فارس لطمه وارد خواهد آورد.
کارشناس کویتی پیش بینی می کند که پس از برداشتن تحریم ها اقتصاد آزاد شده ایران خواهد توانست روابط تجاری اش را با شش کشور عرب عضو شورای خلیج فارس توسعه دهد.
در حال حاضر سهم ۸۰ درصد تجارت خارجی ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس مربوط به امارات متحده عربی است. اکثر مبادلات تجاری از طریق دوبی انجام می شود، که در آنجا ۴۰۰ هزار خانواده ایرانی اقامت دارند، و شبکه های تجاری بزرگی را اداره می کنند.
به گفته وزیر اقتصاد امارات متحده عربی، مبادلات تجاری امارات با ایران در سال گذشته ۱۷ میلیارد دلار افزایش یافته است و معاون شورای مشاغل ایرانی ها در دوبی می گوید که انتظار می رود که پس از برداشتن تحریم ها بر ارزش مبادلات تجاری ایران و امارات افزود شود.
در حال حاضر، تنش فزاینده ای اوپک را فرا گرفته است. از یک سو، الجزایر، ونزوئلا،آانگولا و لیبی با هدف کاهش عرضه نفت در بازارهای جهانی و برای افزایش قیمت نفت خواستار کاهش سطح تولید اوپک هستند و از سوی دیگر، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، بارها تأکید کرده است که پس از لغو تحریم های غرب، تهران در نظر دارد هرچه زودتر صادرات نفت خود را به سطح پیش از تحریم های غرب برساند.
در حال حاضر عربستان سعودی روزانه ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت صادر می کند که تقریباً برابر یک سوم تولید اوپک است.
تحریم های غرب صادرات روزانه نفت ایران را ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در سال ۲۰۱۲ به یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسانده است.