وزارت خزانهداری آمریکا میگوید که منعی در خصوص ارائه خدمات اینترنت ماهوارهای به ایران وجود ندارد و صدور این تجهیزات، احتمالا نیازی به مجوز اوفک نخواهد داشت.
یکی از سخنگوهای وزارت خزانهداری ایالات متحده با صدور اطلاعیهای گفت که دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری موسوم به اوفک پیشتر مجوزی جامع صادر کرده که بر اساس آن برخی از سختافزارها، نرمافزارها و خدمات ارتباطی از طریق اینترنت را از شمول تحریمها خارج کرده است.
ایلان ماسک، کارآفرین آمریکایی و مبدع اینترنت ماهوارهای استارلینک، پیشتر و در پی تقاضای کاربران ایرانی برای ارائه پوشش اینترنت ماهوارهای اعلام کرده بود که به دنبال معافیت از تحریمهای ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی برای ارائه خدمات اینترنت به مردم ایران است.
ماسک روز دوشنبه در پاسخ به یکی از کاربران ایرانی شبکه اجتماعی توییتر مبنی بر امکان ارائه خدمات اینترنت استارلینک به مردم ایران نوشت: «استارلینک در این زمینه خواستار معافیت از تحریمهای ایران خواهد شد.»
درخواست پوشش اینترنت از طریق ماهواره درحالی مطرح میشود که حکومت ایران از قطع و کندکردن اینترنت به عنوان یکی از راههای سرکوب و قطع ارتباط شهروندان با جهان خارج در جهت کنترل ناآرامیها بهره میبرد.
خشم ناشی از کشتهشدن مهسا امینی، دختر جوان سقزی، در بازداشتگاه گشت ارشاد به بسیاری از شهرها سرایت کرده و مقامات جمهوری اسلامی با قطع و کندکردن اینترنت سعی در مهار اعتراضات و قطع ارتباط میان معترضان و با جهان خارج شوند.
موسسه نتبلاکز که اختلال اینترنت در سراسر جهان را رصد میکند، گزارش کردهاست که اینترنت در ایران کند شده و دسترسی به اینترنت در بسیاری از شهرهای کردستان به شدت ضعیف یا به طور کامل قطع شده است.
در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ دولت برای اینترنت را در سراسر کشور برای چند روز قطع کرد.
این درحالی است که در تجربهای مشابه خدمات اینترنتی استارلینک امکان دسترسی به اینترنت برای مردم اوکراین را در میانه تهاجم روسیه و اختلال در اینترنت این کشورُ فراهم کرد.
این درحالی است که پیشتر نیز جمعی از ایرانیان ساکن خارج از کشور با وعده تقبل هزینهها، از ایلان ماسک خواسته بودند که خدمات اینترنتی ماهوارهای استارلینک را برای شهروندان ایرانی تسهیل کند.