لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۶

تجمع و راهپیمایی پرستاران و کادر درمان معترض در دست‌کم ۵ شهر ایران ادامه یافت


تجمع کادر درمان بیمارستان حشمتیه در سبزوار
تجمع کادر درمان بیمارستان حشمتیه در سبزوار

به دنبال گسترش اعتراضات پرستاران و کادر خدمات درمانی، آنها روز شنبه سوم شهریور نیز در شهرهای خرم‌آباد، سبزوار، خمینی‌شهر، بابل و اصفهان تجمع و راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند.

پرستاران معترض بیمارستان‌های دولتی در شهرهای خرم‌آباد و بابل همزمان با برگزاری راهپیمایی شعار دادند: «پرستار داد بزن، حقتو فریاد بزن»، «اضافه ۲۰ تومنی، خجالت خجالت»

تصاویری دیگر از تجمع پرستاران در بابل: «پرستار داد بزن، حقتو فریاد بزن»
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

به گزارش کانال تلگرامی «اعتراض مدنی بازار»، پرستاران معترض در خرم‌آباد هم با راهپیمایی از ستاد دانشگاه به استانداری لرستان شعار دادند: «پرستار می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد»

همچنین در اصفهان، پرستاران و نیروهای فوریت پزشکی دست از کار کشیدند و خواستار تحقق مطالبات صنفی و معیشتی خود شدند.

کارکنان اورژانس ۱۱۵ اصفهان هم در اعتراض به وضعیت بد معیشتی تجمع کردند و شعار دادند: « وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه»


کادر درمان در شهر سبزوار، در استان خراسان رضوی، هم تحصن کردند و پرستاران در بیمارستان ۹ دی خمینی این شهر دست به تجمع زدند.

همزمان محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، مجموع مطالبات پرستاران را ۷.۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و وعده داد که «تمام حق و حقوق و مطالبات‌شان در اسرع وقت» پرداخت شود.

پیشتر احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری، روز ۳۰ مرداد از تخصیص ۷ همت برای پرداخت بخشی از معوقات پرستاران خبر داده بود.

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، در رزوهای اخیر سخنان متناقضی را در مورد اعتراضات پرستاران عنوان کرده است.

او روز جمعه دوم شهریور، به رغم آن که یک روز قبل از وعده حل مشکلات پرستاران معترض «در اسرع وقت» و «به سرعت» خبر داده بود، گفت: «انتظارات مالی پرستاران را در حد توان کشور پیگیری می کنم.»

وزیر بهداشت در سخنان خود که در خبرگزاری ایسنا منتشر شد، بدون دادن توضیح بیشتر در مورد چگونگی حل مشکلات پرستاران و تحقق مطالبات آنان گفت: «البته برای ارتقای جایگاه هویتی و حرفه ای پرستاران نیز گفت وگوهایی را با رییس جمهور و اعضای دولت، آغاز کرده ام.»

این در شرایطی است که او روز پنجشنبه اول شهریور بدون اشاره به زمان دقیق تحقق مطالبات پرستاران اعتصابی و معترض گفته بود که هزینه حل مشکلات پرستاران در دولت محاسبه و تصویب شده و «به‌تدریج باید این پول به دانشگاه‌ها و بیمه‌ها داده بشود.»

محمدرضا ظفرقندی در سخنان دیگری که در وب سایت وزارت بهداشت منتشر شد، گفته بود: «مشکل انباشت مطالبات جامعه پرستاری ظرف دو هفته آینده برطرف می شود.»

در سالیان گذشته، مقامات جمهوری اسلامی در واکنش به اعتراضات صنفی همواره وعده تحقق مطالبات معترضان را مطرح کرده‌اند اما در عمل، بخشی از این وعده‌‌ها اجرا شده و یا اصلا تحقق نیافته‌اند.

ضمن اینکه خواسته‌های پرستاران صرفا محدود به مطالبات معیشتی نمی‌شود.

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، درخواست‌های پرستاران را از جمله اجرای قانون تعرفه‌گذاری، رفع تبعیض در پرداخت کارانه و حل معضلاتی همانند اضافه کاری اجباری، کمبود نیروی انسانی، شرایط سخت کاری و شیفت‌های طولانی مدت برشمرده است.

اعتصابات و تجمعات پرستاران و کارکنان مراکز درمانی از نیمه دوم مرداد شدت گرفته و دستکم در ۱۷ استان کشور ادامه یافته است. بنا بر گزارش‌ها، تاکنون شماری از معترضان به اتهام «اخلالگر» بازداشت شده‌اند. همچنین شمار یاز پرستاران معترض احضار شده‌اند و یا برای آنان پیام‌های تهدیدآمیز ارسال شده است. با این همه، اعتراضات پرستاران ادامه یافته است.

در این حال، تاکنون مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم، و محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، هیچ اشاره‌ای به برخوردهای امنیتی انجام شده با پرستاران معترض به شرایط کاری و معیشتی نداشته‌اند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG