پرستاران و کادر درمان روز شنبه ۲۷ مرداد در دست کم سه شهر مشهد، یاسوج و اراک تجمع و تحصن کردند و در اعتراض به شرایط دشوار کار و نیز مسایل معیشتی شعار دادند. به نوشته وب سایت «تجارت نیوز»، بیش از ۱۰ روز از آغاز اعتصابات پرستاران در چند شهر و به خصوص شیراز میگذرد.
بر پایه تصاویر منتشرشده در شبکههای اجتماعی، پرستاران در سه بیمارستان امام رضا، قائم و اکبر در تجمع اعتراضی گستردهای این شعارها را سر دادند: «با کرونا جنگیدیم، حمایتی ندیدیم»، «تورم دلاری، حقوق ما ریالی»، «اضافه کار بیست تومن، خجالت خجالت» و «پرستار نباشه، بیمارستان تعطیله»
مطالبات معترضان که در شعارهای مکتوب آنها نیز منعکس شد، از جمله شامل «همسانسازی نرخ اضافه کار» و « نه به اضافه کار اجباری» میشود.
به نوشته روزنامه «هم میهن» یک پرستار معترض مشهدی در بیمارستان قائم گفت: «۱۶سال سابقه کار دارم و حقوقم با کسر بیمه و مالیات ۱۴میلیون تومان است.»
هزینه زندگی ماهانه در ایران بر اساس برخی گزارش های رسانه ای، بیش از ۳۰ میلیون تومان در ماه است.
کادر درمان در اراک هم شعار دادند: «حقمونو نگیریم، شیفت هامونو نمیریم»، «یه اختلاس کم بشه، حق ما داده میشه»، «فکر نکنید یه روزه، وعده ما هر روزه.»
پرستاران معترض در یاسوج هم این شعارها را سر دادند: «پرستار داد بزن، حقتو فریاد بزن»، «مسئول بیکفایت، استعفا استعفا.»
اعتراضات صنفی و معیشتی پرستاران در ایران که در ماه های گذشته بطور پراکنده برگزار شده بودند، از روزهای اخیر به شکل منسجمتر و گستردهتری ازسر گرفته شدهاند.
این اعتراضات در شرایطی ادامه دارند که بنا بر گزارشها، پرستاران اعتصاب کننده «با تماسهای متعدد نیروهای امنیتی، تهدید به اخراج و تشکیل پروندههای امنیتی» مواجه شدهاند.
در این حال، اعتراض های پرستاران در جندین شهر ایران از حمایت شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران و کانون های صنفی معلمان در دو استان فارس و بوشهر برخوردار شده است.
محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، درخواستهای پرستاران را از جمله اجرای قانون تعرفهگذاری، رفع تبعیض در پرداخت کارانه و حل معضلاتی همانند اضافه کاری اجباری، کمبود نیروی انسانی، شرایط سخت کاری و شیفتهای طولانی مدت برشمرده است.
او روز ۲۶ مرداد در گفتگو با وب سایت «تجارت نیوز» حقوق ماهانه پرستاران با احتساب اضافه کار اجباری را تا ۱۷ میلیون تومان ذکر کرد و از تبعیض میان دستمزد صدها میلیون تومانی پزشکان و حقوق پرستاران انتقاد کرد.
دبیرکل خانه پرستار همچنین با اشاره به این نکته که «پرداخت معوقات تنها یکی از مطالباتی است که پرستاران در جریان این اعتراضها به آن اشاره کردهاند» افزود: :«مساله اصلی این است که آنها میخواهند قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، رفع تبعیض در پرداخت کارانه به پرستاران، اضافه کاری اجباری، کمبود نیروی انسانی و شرایط سخت کاری، شیفتهای طولانیمدت و... مورد توجه قرار گرفته و یک بار برای همیشه حل و فصل شود.»
آقای شریفی مقدم بیتوجهی به مطالبات پرستاران را موجب به راه افتادن خیل عظیم مهاجرت، ترک کار و یا تغییر شغل این قشر و در نتیجه تشدید مشکلات در این حوزه خوانده است.
به گفته احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری ایران، «درخواستهای مهاجرت که به سازمان نظام پرستاری ارسال میشود طی بازه زمانی دو ساله؛ یعنی از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، حدود دو برابر افزایش یافته است.»