کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمدجواد طریف وزیر امور خارجه ایران در بیانیه مشترکی اعلام کردند که ایران و شش قدرت جهانی، بر اجرای تمام تعهداتی که در «برنامه اقدام مشترک» توصیف شده است بار دیگر تاکید میکنند.
در این بیانیه، که اشتون و ظریف بطور مشترک در وین قرائت کردند، آمده است «ما، همراه با مدیران سیاسی گروه ۳ بعلاوه ۳ (سه قدرت اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان، بعلاوه سه قدرت جهانی ایالات متحد، چین و روسیه)، فعالانه به سوی تهیه یک «برنامه جامع اقدام مشترک»، بر مبنای حرکت سیاسی برآمده از تصویب برنامه اقدام مشترکی که در ۲۴ نوامبر ۲۰۱۳ به توافق طرفین رسید، و اجرای آرام آن توسط دو طرف کار کردهایم. ما از دولت اتریش و سازمان ملل متحد بخاطر پشتیبانی کامل در میزبانی مذاکرات در وین سپاسگزاریم.
«ما برای رسیدن به راه حلی فراگیر و دراز مدت که هر دو طرف با آن موافق باشند، و مسالمتآمیز بودن بودن برنامه هستهای ایران را مسلم سازد، جلسات متعددی در شکلهای گوناگون و در فضایی سازنده ترتیب دادیم.»
نمایندگان ایران و شش قدرت جهانی در ادامه این بیانیه گفتند «طی چند هفته گذشته، ما بر تلاشهای خود افزودیم، ازجمله از طریق مشارکت فعال وزیران امور خارجه ۳ بعلاوه ۳ یا معاونان آنها، که روز ۱۳ ژوئیه ۲۰۱۴ (۲۲ تیر ماه) برای کمک به پیشرفت مذاکرات به وین آمدند. در حالی که ما در برخی مسائل پیشرفتی محسوس داشتهایم و روی متنی برای «برنامه جامع اقدام مشترک» کار کردهایم، هنوز شکافهای مهمی در برخی مسائل اساسی وجود دارد که حل آنها زمان و تلاش بیشتری رامیطلبد.»
«بنابراین، ما همراه با وزیران امور خارجه ۳ بعلاوه ۳، تصمیم گرفتهایم اجرای برنامه اقدام مشترک را تا ۲۴ نوامبر ۲۰۱۴ (۳ آذر ۱۳۹۳)، در راستای چهارچوب زمانی که در برنامه اقدام مشترک در نظر گرفتهایم، تمدید کنیم. ایران و ۳ بعلاوه ۳ بار دیگر تاکید میکنند که آنها به اجرای تعهدات خود، که در برنامه اقدام مشترک توصیف شده است، به شیوهای کارسازو به موقع ادامه خواهند داد.
در پایان این بیانیه آمده است «ما درهفتههای آینده، در شکلهای گوناگون با تصمیم روشن به رسیدن به توافق با برنامه جامع عمل مشترک در زودترین زمان ممکن، دوباره ملاقات خواهیم کرد.»
جان کری وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز در ساعات پایانی روز جمعه با انتشار بیانهای، از تمدید گفتگوهای هستهای با ایران خبر داد و گفت هدف از تمدید مذاکرات، اولویت دادن به دیپلماسی و بهرهگیری از بهترین فرصت برای موفقیت این روند دانسته است.
ایالات متحده آمریکا و کشورهای غربی به برنامه هستهای ایران به دیده تردید نگاه می کنند و ایران را متهم می کنند که در پوشش یک برنامه مسالمت آمیز برای تولید انرژی، درصدد دست یافتن به سلاح هسته ای است. اتهامی که ایران آن را رد می کند.
ایران و شش قدرت جهانی موسوم بهگروه ۱+۵ در آذر ماه سال گذشته به توافق موقتی بر سر برنامه هستهای ایران دست یافتند که بر مبنای آن توافق، که «برنامه اقدام مشترک» نام گرفت، دو طرف باید ظرف شش ماه به یک توافق جامع و نهایی دست یابند.
آخرین روز مهلت شش ماهه تعیین شده در آن توافق، یکشنبه ۲۹ تیر ماه بود که با توجه به حاصل نشدن توافق بر سر متن نهایی توافق، طرفین موافقت کردند که این گفتگوها تمدید شود.