لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۰

جلسه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان برای بررسی توافق احتمالی اتمی


جلسه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان برای بررسی توافق احتمالی اتمی
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:04:16 0:00

حل مساله اتمی ایران و رسیدن به یک توافق هسته ای مطلوب خود به تنهایی برای مذاکره کنندگان بسیار پیچیده و دشوار بوده است. ولی ضرب الاجل تسلیم هر توافقی برای بررسی قانونگذاران آمریکا فشار مضاعفی برای مذاکره کنندگان است.

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان بامداد پنجشنبه جلسه ای با حضور چند کارشناس در مورد بررسی توافق احتمالی تشکیل داد.

اگر هر توافق اتمی با ایران تا پایان وقت پنجشنبه به کنگره تسلیم نشود طبق قانون اخیر لزوم بررسی توافق در کنگره، مدت بررسی توافق در کنگره از ۳۰ روز به ۶۰ روز افزایش پیدا می کند.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با جریانی از یک ائتلاف فراحزبی از سوی قانونگذارانی که نگران روابط نزدیک با ایران و نیات تهران هستند و از اسراییل حمایت می کنند روبرو بوده است.

احتمال نمی رود این قانونگذاران در نهایت یک توافق هسته ای با ایران را از مسیر منحرف کنند، ولی افزوده شدن یک ماه دیگر به مدت بررسی توافق توسط کنگره برای این قانونگذاران و همچنین دولت اسراییل فرصت لابی گری علیه توافق را فراهم می کند.

از طرف دیگر تاخیر در کنگره، اعمال توافق و لغو و یا تسهیل تحریم ها در ایران را هم به تعویق می اندازد که آقای حسن روحانی وعده آنرا برای بهبود وضع اقتصادی داده است.

در این میان هرچند دیپلمات ها در وین گفته اند می خواهند کار توافق را بر اساس ضرب الاجل کنگره تکمیل کرده و به نتیجه برسانند ولی مذاکره کنندگان هر دو طرف آمریکا و ایران تاکید کرده اند که هدف اصلی آنها نه یک راه حل سریع بلکه یک توافق خوب است.

اد رویس رییس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی روز چهارشنبه در بیانیه ای در ارتباط با دستور کارجلسه امروز گفت: ما، (یعنی کنگره ) می خواهیم بدانیم دولت در مورد خطوط قرمز کنگره چه اقدامی کرده است. آیا ما به بازرسی های هر زمان هر مکان، شفافیت کامل ایرانی ها در مورد فعالیتهای اتمی گذشته، و محدود و تدریجی بودن لغو تحریم ها رسیده ایم؟ و آیا محدودیت های معنی دار و چند دهه ای در مورد برنامه اتمی ایران مقرر شده است یا خیر؟

  • 16x9 Image

    شهلا آراسته

    شهلا آراسته در سال ۲۰۰۰، فعالیت خبری خود را در آمریکا با بنیاد تحقیاتی اطلس آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۷ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG