لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۳

منفعت تندروها در ایران از داغ شدن بحث جنگ


منفعت تندروها در ایران از داغ شدن بحث جنگ
منفعت تندروها در ایران از داغ شدن بحث جنگ

نشنال، روزنامه انگلیسی زبان امارات متحده عربی، زیر عنوان "نگرانی بعضی از ایرانیان از منفعت رژیم از بحث جنگ" می نویسد جرّ و بحث راجع به جنگ زنگ خطر را برای ایرانیان با نفوذی در داخل و خارج از کشور به صدا درآورده است که نگرانند حمله ای به کشورشان ایران آسیب دیده از تحریم های اقتصادی را به ورطه نابودی بکشاند، و تندروهای حاکم در تهران بتوانند با به راه انداختن موجی از احساسات وطن پرستی، بیشترین بهره را ببرند.

آنان همچنین می گویند سرکوبی های سیاسی پس از هرگونه اقدام نظامی، می تواند برای جنبش دمکراسی طلب منکوب شده ایران به عواقبی فاجعه بار بیانجامد و به تشدید موارد نقض حقوق منجر شود.

بعضی ها استدلال می کنند که حمله به تاسیسات اتمی کاملا سنگربندی شده ایران حتی با استقبال عوامل تندروی رژیم ایران روبرو خواهد شد زیرا موضع آنان را در حفظ قدرت تقویت می کند.

۳۵ چهره سرشناس جامعه مدنی در داخل ایران - از ۲۵ ساله گرفته تا ۸۴ ساله - مخالفت شان را با جنگ در مصاحبه با کمپین بین المللی برای حقوق بشر در ایران، که مقرّ آن در نیویورک است، ابراز داشته اند. جزو آنان وکلای دادگستری، فعالان مدافع حقوق بشر، روزنامه نگاران و نویسندگانی قرار دارند که بعضی از آنان برای عقاید و فعالیت هایشان با سانسور و حتی حبس مواجه اند.

یک فعال دانشجوئی به این کمپین گفته است "اگر جنگی رخ دهد، دمکراسی، حقوق بشر، و جامعه مدنی بازنده های اصلی خواهند بود. دولت ایران نظامی می شود و يک دولت نظامی توانائی آن را دارد که مخالفان را در سطحی گسترده به قتل برساند".

هیچیک از مصاحبه شوندگان معتقد نبوده اند حمله به ایران می تواند به "تغییر رژیم" سرعت بدهد، که بعضی از طرفداران راه حل نظامی در واشنگتن آن را دلیل دیگری برای حمله به تاسیسات اتمی ایران می دانند.

اغلب ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز، از حامیان جنبش اپوزیسیون سبز در ایران گرفته تا گروههای چپ و لیبرال مخالف دولت درخارج، با اقدام نظامی و یا تحریم های بیشترعلیه وطنشان مخالفند، که روز بروز با انزوائی بیشتر مواجه می شود.

به گفته آنها، چنین اقداماتی می تواند به مردم عادی لطمه وارد کند که از بازگشت به دوران سختی ها و مشقات ناشی از جنگ ویرانگر هشت ساله ایران و عراق در دهه هشتاد می ترسند.

بیش از ۱۰۰ روشنفکر و فعال سیاسی این هفته از ایران خواستارهمکاری با آژانس نظارتی سازمان ملل متحد در امور اتمی شدند تا از حمله ای با انگیزه پیشدستی اجتناب شود.

این گروه که بیشترشان مقیم خارج از کشور هستند در بیانیه ای می گویند "دمکراسی از دهانه توپ بیرون نمی آید. ما با تهاجم نظامی به کشورمان، ایران، به هر مستمسکی که باشد از جمله به بهانه نگرانی از ماجراجوئی های نامسئولانه رژیم در فعالیت های هسته ای مخالفیم".

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG