دو روز پس از سخنرانی رئیس جمهوری آمریکا درباره توافق اتمی با ایران، واکنشها در داخل و خارج ایالات متحده به این سخنان ادامه دارد.
پرزیدنت ترامپ ضمن اینکه پایبندی کامل ایران به توافق اتمی موسوم به برجام را تایید نکرد، از کنگره خواستار بازنگری در نقایص به توصیف او بیشمار این توافق شده است. با این حال دولت پرزیدنت ترامپ، فعلا توافق را رعایت خواهد کرد با این هشدار که اگر کنگره و متحدان آمریکا نقایص را رفع نکنند، او با استفاده از اختیارات خود، آمریکا را از توافق خارج میکند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در جلسه روز یکشنبه ۲۳ مهر کابینه آن کشور از تصمیم پرزیدنت ترامپ استقبال کرد.
او گفت: «کاملا روشن است اگر این توافق بازنگری شود اما تغییری در آن داده نشود، ایران ظرف چند سال یک زرادخانه اتمی خواهد داشت.»
رهبران اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه مصمم به رعایت توافق هستند میگویند آمادهاند برای رفع نگرانیهای پرزیدنت ترامپ، با جمهوری اسلامی ایران وارد مذاکره شوند.
ژان ایو لو دریان، وزیر خارجه فرانسه روز یکشنبه از کنگره آمریکا خواستار جلوگیری از خروج آمریکا از توافق شد و در مصاحبهای با خبرگزاری فرانسه، چنین اقدامی را، بخصوص در رابطه مذاکرات احتمالی با کره شمالی، عملی خطرناک توصیف کرد .
در کنگره آمریکا اما، واکنشها متفاوت بوده است.
پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان گفت که این توافق اشکالات مهلکی دارد و از تصمیم پرزیدنت ترامپ برای بازنگری آن حمایت میکند. آقای رایان همچنین گفت که مجلس نمایندگان برای مقابله با طیف وسیعی از فعالیتهای بیثبات کننده ایران، با دولت پرزیدنت ترامپ همکاری خواهد کرد.
سناتور باب کورکر، رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی سنا نیز گفت که در دو هفته آینده لایحهای را برای رفع نقایص توافق پیشنهاد خواهد کرد که اگر قابلیت تهران به تولید سلاحهای هستهای به یک سال نزدیک شود، کنگره تحریمهای علیه ایران را احیا کند. پیشنهاد او همچنین در برگیرنده اعطای اختیارات بیشتر به آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای راستیآزمایی ایران است و دوره نود روزه تائید عملکرد ایران به توافق را به دو دوره شش ماهه در سال عوض میکند.
رهبران دموکراتها همانطورکه انتظار می رفت، با تصمیم پرزیدنت ترامپ مخالفت کردهاند.
نانسی پلوسی، رهبر اقلیت دموکرات در مجلس نمایندگان، تایید نکردن توافق را اشتباهی خطیر خواند.
باب منندز، سناتور دمکرات و عضو کمیته روابط خارجی سنا نیز گرچه پیشتر با توافق مخالفت کرده است، میگوید تایید نکردن آن توسط پرزیدنت ترامپ، بیشتر ناشی از قولهایی است که در مبارزات انتخاباتی داده است تا تامین منافع امنیت ملی آمریکا.
روز شنبه رهبران قدرتهای اروپایی خواستار باقی ماندن ایالات متحده در توافق هستهای شده بودند.