در حالی که گفتگوهای ایران و شش قدرت جهانی با هدف یافتن راهی برای حل و فصل پرونده هستهای ایران به حساسترین مراحل خود رسیده است، برخی گزارشها از بالا رفتن صدای وزیران خارجه ایالات متحده و ایران در حین گفتگو خبر دادهاند.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه در گزارشی به نقل از دیپلماتهای نزدیک به مذاکرات جاری اتمی در وین، از جدال لفظی جان کری و محمدجواد ظریف در جریان گفتگوی دوشنبه شب خود بر سر تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد خبر داد.
این خبرگزاری از قول یکی از دیپلماتهای ارشد غربی نوشت، البته اینطور نبود که کسی درهای اتاق مذاکره را به هم بکوبید، اما به هر حال تبادل نظر دو طرف «خیلی داغ» شده بود.
خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، نیز در گزارشی درباره «حاشیههای مذاکرات» به نقل از «ساکنان کوبورگ» نوشت هنگامی که ظریف و کری نشستی خصوصی داشتند، «صدای فریاد دو طرف به قدری بلند بوده که به وضوح حرفهای آنها در اتاقهای دیگر شنیده میشد.»
ایرنا همچنین به نقل از دیپلماتهای وین که نام آنها را ذکر نکرده است، نوشت لحن ظریف در نشست با وزیران خارجه گروه ۱+۵ هنگامی که به موضوع تحریمهای تسلیحاتی ایران رسید، تندتر شد، به طوری که «وقتی طرف مقابل از تهدید امنیت منطقه و نقش ایران حرف زد، وزیر خارجه ایران با عصبانیت به یکایک وزیران میگوید اگر بحث تهدید منطقه باشد، من باید همه شما را برای حمایت از صدام (حسین) به دادگاه بین المللی بکشانم »
بر اساس این گزارش، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده گروه ۱+۵ در مقطعی در این جلسه میگوید پس برگردیم خانههایمان، که ظریف در واکنش میگوید «هیچ وقت یک ایرانی را تهدید نکن.»
با انتشار این گزارشها در فضای مجازی و مطرح شدن آن بین کاربران شبکههای اجتماعی، هشتگ جدیدی تحت عنوان «هیچ وقت یک ایرانی را تهدید نکن» (NeverThreatenAnIranian#) در توئیتر ایجاد شد که واکنشها و پیامهای متفاوتی در آن به چشم میخورد؛ از کنایه از برخورد خشونتآمیز نیروهای امنیتی ایران در جریان اعتراضات پس از انتخابات ۱۳۸۸ تا انتشار تصاویر دستکاری شده ظریف.
مهلت تعیین شده پایان ماه ژوئن (نهم تیر ماه) روز سهشنبه به پایان رسید و با باقی ماندن برخی اختلافات عمده، دو طرف تصمیم گرفتند این گفتگوها، که به مراحل حساسی رسیده است، را برای رسیدن به توافق نهایی تا روز جمعه ادامه دهند.
ایالات متحده و همپیمانان آن میگویند ایران در پوشش یک برنامه صلحآمیز هستهای به دنبال دستیابی به توانایی ساخت سلاح هستهای است. ایران این اتهام را رد میکند.