برنامه صفحه آخر روز جمعه ۶ نوامبر ۲۰۱۵(۱۵ آبان ۱۳۹۴) به برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران اختصاص داشت. در بخش اول این برنامه به سرنوشت افراد معروف به دانشمند یا کارشناس هسته ای چون شهرام امیری و شاهین دادخواه وامید کوکبی پرداخته شد که با اتهام های واهی چون همکاری با کشور متخاصم، یا بدون تفهیم اتهام، سالهاست در زندان به سرمی برند. برخی در زندان اوین و عده ای درزندان هایی ناشناخته،که جزو زندان های رسمی کشور نیستند.
بخش اول: دانشمندان هسته ای در زندان
در حالی که عده ای از دانشمندان هسته ای ایران با ترورهایی که به اسرائیل نسبت داده شد کشته شدند، عده نامعلوم دیگری که اطلاعی از نام وهویت بیشترشان دردست نیست، سال هاست زندانی جمهوری اسلامی اند.
شاهین دادخواه
یکی از این زندانیان شاهین دادخواه است که خود درزمان مذاکرات هسته ای ایران با اروپا به رهبری حسن روحانی، جزو تیم مذاکرهکنندگان بوده است. او از دی ماه ۱۳۸۹ در قرنطینه بند ۸ زندان اوین دوران ۷ سال حبس خود را میگذراند.
اتهام او همکاری با دولت متخاصم تفهیم شده است. اما نکته آنست که این اتهام تنها در دوران جنگ مصداق می یابد و در دوران صلح، جمهوری اسلامی هیچ دولتی را به عنوان متخاصم نمی شناسد.
شاهین دادخواه در نامه هایی که از زندان منتشر کرده به دوهمکار زندانی دیگر خود، رحمان قهرمان پور و مهرداد سرجویی اشاره کرده که آن ها نیز مانند او زندانی بوده و در سال ۱۳۹۳ از زندان آزاد شده اند. شاهین دادخواه در نامه های خود خواستار "تنها یک دلیل" برای زندانی شدن خود شده و در نامه ای به آقای روحانی، رئیس پیشینش، میپرسد: "آیا باید به دلیل این که از وابستگان به روحانیون و سپاه و مقامات عالی نبودهایم بی دلیل در زندان بمانیم؟"
شهرام امیری
اما از همه عجیب تر ماجرای شهرام امیری ست. اهل کرمانشاه و متخصص در رادیو ایزوتوپ از دانشگاه صنعتی شریف و کارمند دانشگاه مالک اشتر وابسته به وزارت دفاع.
شهرام امیری که اکنون ۳۷ ساله است در خرداد ۱۳۸۸ برای حج عمره به عربستان سعودی می رود. در آنجا ناپدید می شود و ۱۳ماه بعد در میان استقبال رسمی مقامهای وزارت خارجه و به عنوان قهرمان ملی وارد ایران می شود. اما چندروز بعد او را از منزلش میبرند و تا یک سال و نیم کسی از او خبری ندارد.
در دوران ۱۴ ماهی که امیری در خارج از ایران بوده چهار ویدیو از او منتشر می شود. در اولی با لباسی آراسته و در دفتر کاری مجلل میگوید در آمریکاست و در دانشگاه نووا مشغول تحصیل است و قصد دارد در این دانشگاه به تحصیلات خود در رشته تخصصی اش ادامه دهد. (نووا در واقع کالجی در ویرجینیاست و رشته تخصصی ندارد). در ویدیویی دیگر، شهرام امیری با لباسی معمولی و وضعیتی آشفته دیده می شود که در آن میگوید او را از عربستان دزدیده و به آمریکا آورده اند.و از قصد خود برای آمدن به ایران می گوید.
عسکر امیری، پدر شهرام امیری ،در گفت وگویی که از کرمانشاه با تلویزیون آمریکا داشته می گوید به پسرش هرگز اتهامی تفهیم نشده و به او اجازه گرفتن وکیل داده نشده است. به گفته او، پسرش پس از قول تامین جمهوری اسلامی به ایران بازگشت. اما چند روز بعد به طرزی نامعلوم دستگیر شد. او می گوید تنها پس از یک سال و نیم بی خبری توانست با پسرش ملاقات کند.
به گفته آقای امیری در مدت نزدیک به هفت سالی که از دستگیری پسرش می گذرد آنان تنها چندبار ملاقات مخفیانه با او داشته اند که با زدن چشم بند و در اتومبیل های بدون دید به خارج در محلی که شباهتی به زندان نداشته با پسرشان روبرو شده اند. و در همه ملاقات ها شهرام به او گفته است که در انفرادی به سر می برد.
آقای عسکری می گوید پسرش در اختیار سازمان قضایی ارتش است. او که با همسرش در کرمانشاه زندگی می کند هربارباید برای دیدار با پسرش رنج راه را بر خود هموار کند. با این حال اکنون یک سال است که همه این ملاقات ها قطع شده و او از پسرش خبری ندارد. امری که اورا به پخش ویدیویی درباره سرنوشت نامعلوم پسرش واداشته است.
بخش دوم: برنامه اتمی ایران
حرام بودن بمب در فتوا و درعمل
بخش دوم برنامه صفحه آخر به میزان صداقت رهبران جمهوری اسلامی در شعارها و مواضع شان در قبال برنامه هسته ای ایران پرداخته است. از جمله آن که به رغم اعلام فتوای آیت الله خامنه ای در جریان مذاکرات هسته ای درمورد حرام بودن ساختن بمب اتمی در اسلام و تشیع، جمهوری اسلامی از زمان جنگ با عراق در اندیشه ساختن بمب بوده و از این رو برای خرید بمب تماس هایی با عبدالقدیرخان، ملقب به پدربمب اتمی پاکستان، و سپس با دولت پاکستان برقرار کرده که در نهایت به خرید برخی اطلاعات منتهی شده است. امری که اکبر هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود ازآن یاد کرده است.
مذاکره با آمریکا و سیاست یک بام و دوهوای علی خامنه ای
این برنامه همچنین به تناقض مواضع علی خامنه ای درمورد رابطه با آمریکا اشاره می کند که در حالی که در سخنانی به مردم ایران اعلام می کند که هرنوع مذاکره با آمریکا ممنوع است، هم زمان در دوبی توسط نمایندگان خود در مذاکره پنهانی با نمایندگان آمریکا بوده است.
برجام و فریب نمایندگان
سرانجام ، صفحه آخر به توافق هستهای ایران با گروه ۵+۱ که در ایران به توافق برجام معروف است، می پردازد و به ویژه به بند ۲۳ آن اشاره می کند که درمورد امکان مجاز شدن ایران به تهیه ۱۹۰ هزار سو در صورت عدم رعایت لغو تحریم ها به بهانه های گوناگون غیراتمی است.
مهران مصطفوی استاد فیزیک و شیمی از پاریس به تلویزیون صدای آمریکا میگوید تهیه ۱۹۰ هزار سو که برای ساخت بمب اتمی لازم است، برای ایران امری غیرممکن است. زیرا همچنان که علیاکبر صالحی نیز براین امر تاکید کرده، برای تهیه این میزان سو، ۲۸۰ هزار کیلو مواد لازم است که تهیه آن برای ایران که اورانیوم ندارد، غیرممکن است.
تهدید به قتل یا بازیگری سیاسی در مجلس
به هنگام رسیدگی مجلس به گزارش کمیسیون برجام، واکنش شدید علی اکبر صالحی، به تهدید روح الله حسینیان، یکی از نمایندگان منتسب به تندروان، به مرگ با سیمان، فضای مجلس را به ناآرامی کشاند. حسینیان که همواره خود را از همکاران سعید امامی اعلام کرده و این گفته او که"ما خودمان زمانی یک پا قاتل بوده ایم" معروف است، همان روز دربیمارستان بستری شد و علی اکبر صالحی بی درنگ به عیادت حسینیان در بیمارستان شتافت. او یک روز بعد درباره این دیدار درجمع دانشجویان گفت به حسینیان گفته است: "هردو می دانیم که این ها بازی سیاسی ست.هم من بازی سیاسی می کردم و هم شما".
حسینیان یک روز بعد از این عیادت، در اعلامیه ای بر مواضع خود در مورد تهدید صالحی به قتل با گرفتن او در سیمان تاکید کرد.
تنش و بحران، ضامن بقای نظام جمهوری اسلامی
آقای مصطفوی معتقد است که نظام جمهوری اسلامی بر پایه بحران قرار دارد، و از همین رو آیت الله خامنه ای میل ندارد بحران هسته ای ایران به صورت کامل رفع و تحریم ها به تمامی برطرف شود. بلکه، به گفته او، علی خامنه ای می خواهد تحریم ها تنها درحدی که بقای نظام تضمین شود رفع شوند تا کشور در شرایط بحرانی و تنش، در داخل و خارج کشور، باقی بماند.
او اقدام هایی چون "حمله موشکی اخیر جمهوری اسلامی به پایگاه لیبرتی" و "دخالت در امور سوریه" در خارج ازکشور، و "بالاگرفتن خشونت ها" در داخل مانند "مانورهای قوه قضائیه و شورای نگهبان" و اعلام خطر خامنه ای و تریبون های تبلیغاتی وابسته به او درمورد "تهدید نفوذ آمریکا"در ایران، که تاکنون به دستگیری چندین روزنامه نگار و فعال سیاسی منجر شده، را از همین مقوله دانسته است.
آقای مصطفوی درپایان سخنانش، از امید کوکبی، یکی دیگر از دانشمندان ایران که به دلیل خودداری از همکاری با برنامه هسته ای ایران زندانی ست، یاد کرد.