لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۳

ابراز نگرانی آمریکا از فعالیت های هسته ای ایران


برگردان مقاله تحلیلی روزنامه جروزلم پست پیرامون تازه ترین واکنش اعضای شورای امنیت به فعالیت های هسته ای اخیر ایران.

ایالات متحده نسبت به فعالیت های هسته ای ایران ابراز نگرانی کرده است. سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل، روز پنجشنبه طی نشست سران ۱۵ کشور عضو شورای امنیت که با محور تحریم های ایران برگزار شد، نگرانی کشورش را در این خصوص اظهار کرد و افزود که تحولات اخیر فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی، مایه نگرانی بیشتر آمریکا شده است.

هفته گذشته، آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران درصدد آزمایش حدود هزار دستگاه سانتریفوژ غنی کننده اورانیم است.

سفیر آمریکا در سازمان ملل در ادامه سخنان خود پیرامون فعالیت های هسته ای ایران، گفت که آن کشور به جای پایبند ماندن به موازین بین المللی و تعهدات خود در خصوص غنی سازی اورانیم، گام های تازه ای در راستای غنی سازی اورانیم برداشته، گام هایی نگران کننده که شامل برنامه نصب سانتریفوژهای تازه است. توانایی این دستگاه های تازه برای غنی کردن اورانیم، دو تا سه برابر کردن دستگاه های قدیمی تری است که ایران اکنون از آنها استفاده می کند.

پاورافزود که امید می رفت در پی تحلیف و آغاز به کار حسن روحانی، فعالیت های هسته ای ایران نیز محدودتر و مسئولانه تر شود، اما تاکنون چنین نشده است. نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفت اگر ایران خواهان همکاری باشد، آمریکا را همراه خود خواهد یافت.

به رغم آن که حسن روحانی روز پنجشنبه انجام مذاکرات هسته ای را به وزارت امور خارجه ایران سپرد و این از سوی بسیاری، مورد استقبال واقع شد، خانم پاور به عدم پایبندی ایران به تعهدات خود نسبت به جامعه جهانی اشاره کرده است.

در نشست روز پنجشنبه، سفیر استرالیا در سازمان ملل نیز گفت که مرتب گزارش هایی مبنی بر نقض معاهدات بین المللی از سوی ایران به وی می رسد.

طی جلسه روز پنجشنبه سفرای ۱۵ کشور عضو شورای امنیت در سازمان ملل، نسبت به فعالیت راکتور تحقیقاتی اراک نیز ابراز نگرانی شد. نیروگاه اتمی اراک از دید بسیاری از کارشناسان هسته ای، از قابلیت نولید پلوتونیم مورد نیاز برای تولید سلاح هسته ای برخوردار است.


در ادامه نشست شورای امنیت، سامانتا پاور بابت ارسال اسلحه ازسوی ایران به گروه های ستیزه جو و برخی دولت ها نیز ابراز نگرانی کرد و این اقدام ایران را معادل نقض مبانی پیمان خلع سلاح سازمان ملل خواند.

سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد در این خصوص افزود:«افزون بر نقض تحریم ها، این دست کمک های نظامی ایران مستقیما بر ثبات کشورهایی چون یمن، لبنان، و عراق اثر مخرب دارد و به بی ثباتی مناطقی چون نوار غزه نیز دامن می زند. ناگفته پیداست که تداوم حمایت دیرین ایران از حکومت بشار اسد تحت شرایط جاری، [نشانگر] بی وجدانی است.»
XS
SM
MD
LG