علی مطهری، نماینده مجلس ایران گفت که مجلس خبرگان بر عملکرد رهبر ایران نظارت نمیکند.
مطهری که در همایشی در دانشگاه فردوسی مشهد سخنرانی میکرد، گفت: «وظیفه خبرگان بررسی عملکرد رهبری و زیر مجموعه ایشان بوده اما خبرگان رهبری را ما تاکنون ندیدهایم که وارد این موضوع شود».
مجلس خبرگان از روحانیون مجتهدی تشکیل شده است که وظیفه نظارت بر عملکرد رهبر ایران و نهادهای زیرمجموعه او را دارد. نمایندگان این مجلس با رای مستقیم مردم انتخاب میشوند اما نحوه تایید صلاحیت آنان از سوی شورای نگهبان، باعث شده تا منتقدان حکومت ایران، به اینکه روحانیون منتقد به رهبر ایران به انتخابات راه پیدا نمیکنند، اعتراض کنند.
مطهری در بخش دیگری از سخنان خود، حوادث سال ۸۸ را اعتراضاتی دانست که به خاطر سوء مدیریت منجر به رخدادهای بعدی شد. او با بیان اینکه شاید یکی از دلایل مهم حوادث ناگوار سال ۸۸ حضور احمدینژاد در جشن پیروزی انتخابات و سخنرانی وی بود، گفت: به نظر من حضور و سخنرانی احمدینژاد در جشن پیروزی سبب تحریک طرف مقابل بوده و سبب دو قطبی شدن جامعه شد.» به گفته او مسئله دیگری که برخی از مردم را برای اعتراض تحریک کرد، نحوه اعلام نتیجه انتخابات بود که شبهه تقلب را تقویت کرد. او اعلام زودهنگام پیروزی در انتخابات از سوی موسوی را نیز یکی از دلایل حوادث سال ۸۸ دانست.
در انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه سال ۸۸، در حالیکه تنها چند ساعت از پایان رایگیری گذشته بود، خبرگزاری فارس احمدینژاد را برنده انتخابات اعلام کرد. سرعت شمارش آرا و اعلام برنده بودن احمدینژاد موجب اعتراض میرحسین موسوی شد و فردای روز برگزاری انتخابات، در یک کنفرانس خبری خود را برنده انتخابات دانست.
علی مطهری در ادامه سخنان خود در دانشگاه فردوسی مشهد، وقوع حوادث سال ۸۸ با دخالت کشورهای خارجی را رد کرد و گفت: «بنده با این مسئله مخالفم که میگویند فتنه ۸۸ حادثهای بود که از سالها پیش برنامهریزی شده و با کشورهایی نظیر آمریکا و انگلیس طراحی این برنامه در ارتباط بوده است، اینها برای من قابل قبول نبوده مگر اینکه مدرک و دلایل محکم آورده شود».
رسانهها و چهرههای نزدیک به رهبر ایران، اعتراضات سال ۸۸ را فتنه میدانند و دلیل شکلگیری و رشد آن را دخالت کشورهایی نظیر آمریکا و اسرائیل عنوان میکنند.