به دنبال بازداشت اخیر مریم مهرابی و رعنا کورکور، از اعضای خانوادههای زندانیان سیاسی محکوم به اعدام، مریم مهرابی دست به اعتصاب غذا زده و آزادی رعنا کورکور مشروط به وثیقهای میلیاردی شده است.
بنا بر گزارشها، مریم مهرابی، خواهر معترض محکوم به اعدام، محمود مهرابی، و رعنا کورکور، خواهر زندانی سیاسی محکوم به اعدام، مجاهد کورکور، پس از اطلاعرسانی و دادخواهی درباره برادران خود بازداشت شدهاند.
به گزارش منابع حقوق بشری، مریم مهرابی که از مدتی پیش به سلول انفرادی زندان دولتآباد اصفهان منتقل شده در اعتراض به فشارها و دوری از فرزندانش دست به اعتصاب غذا زده است.
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گزارش داده این معلم ساکن اصفهان تاکنون چندین بار در بهداری زندان بستری شده و عدم امکان ملاقات و تماس با او موجب افزایش نگرانیهای خانوادهاش شده است.
مریم مهرابی روز ۲۹ خرداد در منزلش در اصفهان بازداشت و به «تلاش برای تحریک مردم به خشونت، جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد بر هم زدن امنیت کشور» متهم شده است.
محمود مهرابی، معترض فعال در فضای مجازی، در اردیبهشت سال جاری به اتهام «افساد فی الارض» از سوی شعبه ۵ دادگاه انقلاب اصفهان به اعدام محکوم شد. بابک فارسانی، وکیل این معترض زندانی، خواستار فرجامخواهی در این حکم شده است.
از سوی دیگر نگار کورکور، خواهر مجاهد کورکور، که روز ۱۴ تیر از بازداشت عضو دیگر این خانواده، رعنا کورکور، خبر داده بود، میگوید برای آزادی مشروط خواهر زندانیاش وثیقهای میلیاردی تعیین شده است.
این عضو خانواده زندانیان سیاسی محکوم به اعدام، روز چهارشنبه ۲۷ تیر در پیامی در صفحه «ایکس» خبر داد که در پی اتمام بازجوییها از رعنا کورکور و اعزامش به زندان اوین، برای آزادی او «وثیقه میلیاردی» تعیین شده است.
نگار کورکور نوشته است: «ای که دستت میرسد کاری بکن.»
به نوشته او، پس از آنکه رعنا سال گذشته در شبکههای اجتماعی درباره برادرش، مجاهد، و بازداشت خواهرش، نگار، چند پست منتشر کرد، برایش پرونده تشکیل شده و امسال بعد از گذاشتن استوری درباره انتخابات او را بازداشت کردهاند.
عباس کورکوری، معروف به مجاهد کورکور، در ۲۹ آذر ۱۴۰۱، یکماه بعد از کشتهشدن کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله اهل ایذه، بازداشت و به اعدام محکوم شد. او که در زندان شیبان اهواز محبوس است در ماههای گذشته از حق ملاقات و تماس محروم بوده است.
این در شرایطیست که خانواده پیرفلک بارها اعلام کردهاند از مجاهد شکایتی ندارند و ماموران حکومتی را مسئول قتل کیان اعلام کردهاند.
تاکنون بسیاری از اعضای خانوادههای دادخواه هدف آزارهای حکومت از جمله احضار و بازداشت قرار گرفته یا از کار و محل تحصیل خود اخراج شدهاند.
از جمله ماشالله کرمی، پدر محمدمهدی کرمی، معترض اعدام شده، روز ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ بازداشت و ماموران حکومتی تمام لوازم الکترونیکی او را ضبط و کارتهای بانکی خانوادهاش را مسدود کردند. او از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به ۶ سال زندان محکوم شده است.
از جمله امید و زهرا سعیدیانجو، برادر و خواهر دادخواه میلاد سعیدیانجو که در اعترضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» کشته شد، در فروردین سال جاری از احضارشان به دادسرای ایذه، در استان خوزستان، خبر دادند.
«آزار و اذیت» خانوادههای جانباختگان اعتراضات سراسری به وسیله نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی همواره از سوی مقامهای آمریکا و نهادهای حقوق بشری مورد انتقاد قرار گرفته است.