محمد مرادی نِصاری، دبیر ادبیات فارسی در سنندج، میگوید حدود چهار ماه پس از استخدام به دلیل «استعلام منفی» از یک نهاد امنیتی از کار اخراج شده است.
این نویسنده و شاعر اهل ایلام، در پستی اینستاگرامی نوشته که پس از تماس هسته گزینش با او و طرح پرسشهایی درباره فعالیتهای ادبیاش در حوزه زبان کُردی، به او گفته شده که «استعلام شما از نهاد امنیتی منفی بودە و دیگر حق حضور در کلاس درس را ندارید.»
او پس از «قبول نهایی» در آزمون دبیری، از روز اول آبان ماه با ابلاغ رسمی آموزش و پرورش در مدارس سنندج به تدریس ادبیات مشغول شده بود.
به نوشته این دانشجوی مقطع دکترای زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه کردستان، «حقوق چند ماه تدریس هم به دلیل عدم صدور حکم استخدام، پرداخت نخواهد شد!»
اخراج این معلم در شرایطیست که او تاکید کرده فعالیتهایش از جمله چاپ کتابهای شعر به زبان کردی، شرکت در جشنوارەی گلاویژ و مصاحبه درباره زبان و ادبیات کُردی «با مجوز ادارات متولی فرهنگ و هنر» صورت گرفته است.
این شاعر کُرد در بخشی از یادداشت خود از بینتیجه ماندن اعتراضش خبر داده و نوشته: «بدون دریافت هیچ حق و حقوقی در روی کاغذ بلاتکلیف و در عمل اخراج!»
محمد مرادی نِصاری بر محفوظ بودن حق خود برای پیگیری از طریق دیوان عدالت اداری تاکید کرده و افزوده: «هرچند در چنین زمانی که قحطسال مروت و فتوت است، معلم نبودن دراین مملکت چه بسا انتخاب بهتری باشد!»
سازمان حقوق بشری ههنگاو روز دوم اسفندماه سال جاری به مناسبت روز جهانی زبان مادری، «سیاست وحدت زبانی و نگرش امنیتی به زبان کُردی و دیگر زبانها» در ایران را محکوم کرد.
پیشتر هم جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، در نشستی به میزبانی اندیشکده آتلانتیک عنوان کرده بود: «اقلیتهای قومی و دینی با تعقیب و آزار سازماندهیشده روبرو هستند.»