لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۵۵

جمهوری اسلامی از «تونل‌ زیرزمینی سامانه‌های پدافند هوایی» رونمایی کرد


تصویر منتشر شده در رسانه‌های ایران از خروج یک سامانه پدافند هوایی از تونل 
تصویر منتشر شده در رسانه‌های ایران از خروج یک سامانه پدافند هوایی از تونل 

خبرگزاری‌ها در ایران در جریان یک رزمایش تازه پدافند هوایی، تصویری از خروج سامانه پدافند هوایی «سوم خرداد» سپاه از یک تونل زیرزمینی منتشر کردند.

سایت تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، می‌نویسد که با انتشار این تصویر «برای نخستین مرتبه تونل‌ها و آشیانه‌های زیرزمینی سامانه‌های پدافند هوایی» در ایران رونمایی شد.

نیروهای مسلح در ایران مشغول انجام یک رزمایش دفاع هوایی به نام «مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۱» هستند.

این تمرین نظامی پس از آن صورت می‌گیرد که تاسیسات نظامی ایران در اصفهان اخیرا هدف حمله پهپادی قرار گرفت. روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی به نقل از مقامات آمریکایی نوشت اسرائیل عامل آن حمله بود. پیشتر نیز تاسیسات هسته‌ای در ایران از جمله در کرج هدف حمله پهپادی قرار گرفته بود.

پیشتر در ایران از آنچه «شهرهای زیرزمینی» نیروهای مسلح یاد شده است، رونمایی شده بود، از جمله مقرهای زیرزمینی موشکی، پهپادی و همچنین یک مقر زیرزمینی که ظاهرا متعلق به نیروی هوایی ارتش است و در آن هواپیماهای نظامی نیز نگهداری می‌شود.

روزنامه اسرائيلی جروزالم پست درباره منطق ساخت تاسیسات زیرزمینی نظامی در ایران می‌گوید که «تنها دلیل منطقی این است که ایران می‌خواهد دشمنانش باور کنند که دارای یک سیستم بی‌پایان پیچیده از تونل‌ها و تأسیسات زیرزمینی است که در آن موشک‌ها و پدافند هوایی را ذخیره می‌کند.»

به گفته نویسنده جروزالم پست هدف از این کار نشان دادن این است که ایران در «روز دوم» پس از شروع جنگ، توانایی حمله تلافی جویانه را دارد.

جروزالم پست می‌گوید: «ایران می‌خواهد منطقه این اعتقاد را داشته باشد که حتی اگر به [ایران] حملات هوایی شود، پس از حمله اولیه، می‌تواند موشک‌ها و سایر سامانه‌های تسلیحاتی را پرتاب کند و بتواند پاسخ دهد.»

همزمان، در روز سه شنبه ۹ اسفند، فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که یک رزمایش بزرگ دریایی شامل ۵۰ کشور از جمله عربستان سعودی، امارات و مصر در خلیج فارس، دریای عرب، دریای سرخ، دریای عمان، اقیانوس هند، و مناطق ساحلی در شرق آفریقا آغاز شده است و این مانور تا اواسط ماه آینده ادامه خواهد داشت.

به گفته فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا، در این رزمایش ۷هزار پرسنل و ۳۵ کشتی و ناو مشارکت دارند.

XS
SM
MD
LG