در حالی که روز سهشنبه نایب رییس انجمن داروسازان ایران از کمبود بیسابقه دارو در ایران خبر داد، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو میگوید بیسابقه بودن کمبود دارو در کشور «روایت ناصحیح در اطلاعرسانی آمار» است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا در روز چهارشنبه ۲۴ آذر، حیدر محمدی تأکید کرد: «شفافیت سازمان غذا و دارو در ابلاغ برخی آییننامهها نباید موجب اعوجاج مطالب و نگرانی مردم شود.» به گفته او، کمبودهای کنونی دارویی در کشور ۴۰ قلم است، اما پیش از این «۳۰۰ تا ۴۰۰ قلم» بود.
اظهارات این مقام وزارت بهداشت در حالی است که ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران، همزمان به وزارت بهداشت دستور داده «با فوریت» هر گونه کمبود دارو و افزایش احتمالی قیمت آن را پیگیری کند.
علی فاطمی، نایب رییس انجمن داروسازان ایران، روز سهشنبه ۲۳ آذر ماه با اشاره به اینکه کمبود دارو در بین ۳۰ تا ۴۰ قلم که عمدتا وارداتی بودند همواره وجود داشته است، به خبرگزاری ایسنا گفت، در حال حاضر بالغ بر ۱۰۰ تا ۱۵۰ قلم کمبود دارویی اعم از وارداتی و تولید داخلی در ایران وجود دارد، و داروهایی همچون آنتیبیوتیکهای بسیار ساده که دهها سال در ایران ساخته میشدند کمیاب و نایاب شدهاند.
همچنین، محمدرضا واعظ مهدوی، رییس انجمن اقتصاد سلامت ایران، نیز در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا از افزایش قیمت دارو با تبدیل ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی خبر داد و گفت، محاسبات اقتصادی نشان میدهد که این تبدیل ارز، «قیمت داروی تولید داخل را به ۴ برابر و قیمت داروی وارداتی را به ۷ برابر میرساند.»
رییس انجمن اقتصاد سلامت ایران میگوید حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از لایحه بودجه ۱۴۰۱ دولت سیزدهم مترادف با کاهش ارزش پول ملی است و با سیاستهای کلان کشور مبنی بر حفظ ارزش پول ملی مغایر است. به عقیده او، دولت میخواهد با این کار کسری بودجه خود را تامین کند.