لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۳۷

ابراز نگرانی از خودکشی رزیدنت‌ها و انتقاد از وزارت بهداشت برای محرمانه نگه‌داشتن آمار


رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران با ابراز نگرانی از آمار بالای خودکشی در میان رزیدنت‌ها یا دستیاران تخصصی پزشکی در کشور، از وزارت بهداشت بابت محرمانه نگه‌داشتن آمار دقیق‌ و اعلام نکردن آن انتقاد کرد.

وحید شریعت در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا که متن آن روز یکشنبه منتشر شد، با استناد به آمار سازمان نظام پزشکی، از خودکشی منجر به مرگ دستکم ۱۶ رزیدنت یا دستیار پزشکی در سراسر کشور در یک سال گذشته خبر داد.

او گفت، وزارت بهداشت آمار دقیق‌تر دارد که اعلام نمی‌کند و افزود، «اشکال مهمی که در کشور وجود دارد این است که هر زمان مشکلی پیش می‌آید، قبل از هر کاری، آمارها را محرمانه می‌کنند یا سریع تکذیب می‌کنند.»

همزمان، محمود فاضل رئیس شورای عالی نظام پزشکی نیز آمار خودکشی رزیدنت‌های پزشکی در کشور را «نگران‌کننده» دانست و از تشکیل کمیته‌ای در داخل سازمان نظام پزشکی برای بررسی این موضوع خبر داد.

او در توضیح گفت، دستیاران تخصصی پزشکی با دو مساله مهم رو به هستند، یکی مشکلات معیشتی و رفاهی که واقعا در حداقل ممکن است، و دیگری کار زیاد و خشونت‌هایی است که در بیمارستان‌ها علیه آن‌ها رخ می‌دهد.

پیشتر در اواخر دی‌ماه نیز رسانه‌های داخل ایران در گزارشی مشابه از افزایش پنج برابری نرخ خودکشی در جامعه پزشکی خبر داده و اعلام کردند که سالانه دستکم ۱۳ خودکشی منجر به مرگ در میان رزیدنت‌ها رخ می‌دهد.

به گفته نیما شهریارپور، متخصص طب اورژانس در بیمارستان بهارلو، خودکشی رزیدنت‌ها جنبه «بحران» پیدا کرده و در کل جمعیت ۱۴ هزار نفری آنها، سالانه به‌طور متوسط ۱۳ خودکشی منجر به مرگ رخ می‌دهد.

او با اشاره به یک پژوهش انجمن پزشکی دانشگاه تهران، گفت در یک جامعه رزیدنتی ۲۰۴ نفره، بیش از ۹۳ درصد آنها، یعنی ۱۸۸ نفر، دچار «فرسودگی شغلی» شده بودند و فکر خودکشی را در سر می‌پروراندند.

شرایط اقتصادی و اجتماعی کادر درمان تحت حکمرانی جمهوری اسلامی ایران به گونه‌ای است که طبق آمار «رصدخانه مهاجرت»، حدود ۷۴ درصد از پزشکان و پرستاران تا تابستان سال ۱۴۰۱ تمایل به مهاجرت از کشور داشتند.

XS
SM
MD
LG