بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل روز یکشنبه گفت تحویل سامانه دفاعی موشکی اس-۳۰۰ روسیه به ایران را از نزدیک دنبال می کند.
آقای نتانیاهو گفت: «اسرائیل تحویل موشک های اس-۳۰۰ روسیه به ایران را، به ویژه در زمانی که شاهد تهاجم ایران در منطقه و اطراف مرزهای اسرائیل هستیم، با جدیت بررسی می کند.»
این در حالیست که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا تعویق چند ساله روسیه برای تحویل سیستم دفاعی اس-۳۰۰ به ایران را دلیلی برای موثر بودن تحریم های بین المللی و تاثیر ائتلاف جهانی در قبال برنامه هسته ای ایران خواند.
او گفت تعجب برانگیز است چرا روسیه به رغم جذاب بودن رقم این قرار داد، اجرای آن را به تعویق انداخت.
در آستانه برگزاری دور جدید مذاکرات هسته ای ایران با قدرت های جهانی، رهبر جمهوری اسلامی به نیروهای مسلح ایران دستور داد که به تواناییهای نظامی خود بیافزایند.
آیت الله خامنه ای روز یکشنبه گفت آمریکا از این که ایران به دنبال تولید سلاح هسته ای است افسانه ساخته است.
آیت الله خامنهای، روز یکشنبه ۳۰ فروردین در سخنرانی روز ارتش با اشاره به سخنان مقامات نظامی ایالات متحده گفت که «بعد از مدتی سکوت، یکی از مقامات آنها اخیراً بار دیگر از گزینههای روی میز سخن گفته است.» او گفت که آنها از یک طرف تهدید میکنند و از طرف دیگر میگویند جمهوری اسلامی ایران باید پیشرفت دفاعی خود را متوقف کند.
آقای خامنهای گفت که جمهوری اسلامی این سخنان را نخواهد پذیرفت.
اشاره رهبر جمهوری اسلامی ایران به سخنان اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا است که روز شنبه ۲۹ فروردین در یک نشست خبری همراه ژنرال دمپسی گفت که نقش وزارت دفاع آمریکا در ارتباط با مساله اتمی ایران اطمینان از حفظ گزینههای دیگر روی میز مذاکرات است،که به گفته او بسیار جدی است.
آقای کارتر پیش از آن نیز با توجه به تاسیسات هستهای زیرزمینی ایران در سخنان دیگری گفته بود که آمریکا مجهز به بمبی است که برای تخریب تاسیسات زیرزمینی طراحی شده است.
رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، اخبار مربوط به حضور ایران در برخی کشورهای ناآرام منطقه را اتهامزنی خلاف واقع دانست. او در عین حال گفت: «ما از کسانی که به غیرنظامیان و زنان و کودکان حمله می کنند بیزاریم و معتقدیم آنها از اسلام و وجدان انسانی بی خبرند، اما در مسائل کشورها دخالت نمیکنیم.»
علی اصغر رمضانپور، روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل ایران در این باره به صدای آمریکا گفت که رهبر ایران سیاست های منطقه ای و نظامی خود را برای چانه زنی با غرب جایگزین برنامه هسته ای ایران کرده است. به گفته این کارشناس، رهبر جمهوری اسلامی در حال ایجاد صحنه جدیدی برای رویارویی تازه با غرب است.
قدرت های جهانی و برخی کشورهای منطقه ایران را به دخالت و تلاش برای نفوذ در برخی کشورها نظیر لبنان، سوریه، عراق و اخیرا یمن، متهم میکنند. در پی شورش اخیر گروه شیعه حوثی در یمن و تلاش این گروه برای سرنگونی دولت این کشور، عربستان سعودی ایران را به حمایت از شورشیان حوثی و تلاش برای تسلط بر یمن متهم کرد.
عربستان حملاتی را به مواضع حوثیهای یمن انجام داده است اما ایران میگوید که جنگندههای عربستان مردم عادی و تاسیسات شهری را هدف گرفتهاند.
رهبر جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنرانی خود بار دیگر بر تداوم فعالیتهای موشکی ایران تاکید کرد، این در حالیست که برخی از کشورهای منطقه و متحدان ایالات متحده، فعالیتهای موشکی ایران را تهدیدآمیز میدانند.
به رغم آن چه پیشرفت قابل ملاحظه در حصول توافق نهایی خوانده شده است ایران و گروه ۱+۵ (آمریکا، روسیه، فرانسه، بریتانیا، چین و آلمان) بر سر مسائل اساسی از قبیل سرعت و زمانبندی لغو تحریم ها و یا بازرسی بین المللی از تاسیسات نظامی ایران اختلاف دارند.
در فکت شیت منتشر شده از سوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص چارچوب تفاهم هسته ای با ایران آمده که ایران موظف است به بازرسان بین المللی اجازه دهد از هر سایت مشکوک بازرسی کنند.
حسین سلامی معاون سپاه پاسداران جمهوری اسلامی روز یکشنبه گفت اجازه به بازرسی از تاسیسات نظامی در یک کشور به معنای اجازه برای اشغال آن کشور است.
رئیس جمهوری آمریکا، حصول چارچوب توافق اتمی با ایران را پیشرفت چشمگیری در تلاش جهانی برای مهار برنامه هسته ای ایران دانسته است.
باراک اوباما از رهبران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دعوت کرده است در ماه مه برای گفتگو در خصوص مذاکرات هسته ای با ایران و ناآرامی ها در یمن و منطقه، در کمپ دیوید ملاقات کنند.