سه تن از زندانیان سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج، محرومیت درمانی و درخطربودن جان دو همبندی خود، افشین بایمانی و سامان یاسین، را «قتل سیستماتیک» و «کشتار سفید» زندانیان از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی نامیدند.
احمدرضا حائری، حمزه سواری و سعید ماسوری در نامهای که روز شنبه ۱۰ شهریور منتشر شد، «امنیتیسازی پروسه درمان زندانیان» را روندی غیرقانونی دانستند که تاکنون منجر به مرگ دهها زندانی از جمله بکتاش آبتین، ساسان نیکنفس و بهنام محجوبی شده است.
این سه زندانی سیاسی درباره وضعیت افشین بایمان و سامان یاسین نوشتند: «دادستان تهران و معاون ایشان در مورد این دو همبندی ما یا آگاهانه و با تصمیم خود و یا تحت فشار نهادهای دیگر، با عمل نکردن به قانون و تداوم نگهداری آنها در زندان و محروم کردنشان از حق درمان در خارج از زندان و زیر نظر پزشکان مورد تایید خانواده، در عمل زمینه "قتل سیستماتیک" و "کشتار سفید" آنها را فراهم آوردهاند.»
در نامه آنها هشدار داده شده است که این قتل و کشتار «بنا بر اطلاع موثق، در مورد دهها زندانی در دیگر زندانها از جمله در زندان شیبان اهواز، بند زنان زندان اوین، بند ۴ زندان اوین و.... نیز درحال وقوع است.»
نویسندگان نامه خواستار «آزادی یا دستکم اعزام فوری افشین بایمانی و سامان یاسین به مرخصی استعلاجی» شدند و مسولیت بروز هر حادثه برای این دو زندانی سیاسی را برعهده قوه قضائیه و سازمان زندانها دانستند.
در این نامه با اشاره به گذشت ۲۵ سال از «حبس ظالمانه» افشین بایمانی تاکید شده که این زندانی سیاسی دچار «نارسائی قلبی» شده و به رغم توصیه پزشکان برای «اعزام فوری» او به «مرخصی درمانی و انجام عمل قلب» در بیرون از زندان، مسئولان قضایی و سازمان زندانها «به دلایل نامعلوم» از این کار خودداری میکنند.
نویسندگان نامه، درباره شرایط سامان یاسین، رپر محبوس در زندان قزلحصار کرج، به «دوبار بستریشدن در بیمارستان روانپزشکی رازی و نظریه کمیسیون پزشکی قانونی مبنی بر تشدید بیماریهای او در شرایط زندان» اشاره کرده و افزودهاند که این هنرمند زندانی که از حدود دوسال پیش تاکنون به صورت بلاتکلیف در حبس به سر میبرد، دچار «بیماری پنیک» بوده و «هر روز و هر ساعت بیم آن میرود که جان او به خطر افتد.»
آنها واقعیت موجود در زندان قزلحصار کرج را «هولناک و غیرانسانی» خوانده و افزودهاند: «ما نه میخواهیم با کلمات بازی کنیم، و نه ذرهای از واقعیت فراتر برویم.»
احمدرضا حائری، حمزه سواری و سعید ماسوری در نامه خود هشدار دادهاند که در صورت «تداوم این شرایط غیرقانونی و نقض حقوق این دو عزیز، مقاومت و اعتراض را حق خود دانسته و اعتراضات دیگری را در داخل زندان» به اجرا خواهند گذاشت.
کمپین حقوق بشر ایران درگزارشی در روز ۳۱ مرداد اعلام کرد که در فاصله زمانی ۱۰ خرداد تا ۲۵ مرداد سال جاری دستکم ۳۴ زندانی سیاسی با محرومیتهای گسترده درمانی از جمله جلوگیری از دسترسی به دارو یا خودداری از اعزام به مراکز درمانی در خارج از زندان مواجه شدهاند.
هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر ایران، تاکید کرده است که «بدون واکنش قاطع و همهجانبه بینالمللی، مقامهای جمهوری اسلامی، در سکوت خبری، به تلاشهای خود برای تبدیل کردن احکام حبس به اعدام ادامه خواهند داد.»