لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۰

وزیر امور خارجه فرانسه: سرعت پیشرفت مذاکرات هسته‌ای با ایران «بسیار کند» است


وزیر امور خارجه فرانسه، ژان ایو لودریان - آرشیو
وزیر امور خارجه فرانسه، ژان ایو لودریان - آرشیو

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه، می‌گوید با وجود پیشرفت‌های حاصله در مذاکرات میان ایران و قدرت‌های جهانی در وین، هنوز تا رسیدن به توافقی برای احیای برجام راه زیادی مانده‌ است.

مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و ایالات متحده برای احیای برجام از روز ۱۳ دی از سر گرفته شد.

به گزارش رویترز،‌ دیپلمات‌های غربی اشاره کرده‌اند که امیدوارند تا پایان ماه جاری میلادی (ژانویه) یا اوایل ماه آینده (فوریه) گشایشی حاصل شود، اما اختلافات شدید با ایران در مورد دشوار‌ترین مسائل هنوز حل نشده است.

ایران هرگونه ضرب الاجل تعیین شده توسط قدرت‌های غربی را رد کرده است.

دیپلمات‌های غربی پیشتر گفته بودند که برای نجات برجام فقط «چند هفته» فرصت باقی است چرا که سرعت پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران از سرعت مذاکرات بیشتر است.

ژان ایو لودریان روز سه‌شنبه ۲۱ دی در یک جلسه پارلمان فرانسه گفت مذاکرات «بسیار کند» پیش می‌رود و این امر «امکان یافتن راه حلی که منافع همه طرف‌ها را در نظر می‌گیرد، به خطر می اندازد.»

او همچنین در آن جلسه گفت: «در پایان دسامبر مقداری پیشرفت حاصل شد، اما ما هنوز تا پایان این مذاکرات فاصله زیادی داریم.»

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز در کنفرانس خبری سه شنبه، ۲۱ دی، با اشاره به ضرورت تسریع و افزایش پیشرفت‌های مرتبط با مذاکرات احیای برجام، گفت: «اگر بخواهیم برجام نجات داده شود تا مزایای عدم تولید و گسترش آن با پیشروی‌های ایران در برنامه هسته‌‌ایش تضعیف نشود یا از بین نرود، باید پیشرفت بیش از این باشد.»

دور هشتم مذاکرات احیای برجام در وین، اولین دور در دوران ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری تندروی ایران است. در دور هشتم ایران مطالبات جدیدی را به متن کاری اضافه کرد.

ایران از ملاقات مستقیم با مقامات آمریکایی امتناع می کند، و معنی آن این است که سایر طرف‌ها - بریتانیا، چین، فرانسه، آلمان، و روسیه - باید بین دو طرف رفت و آمد کنند و همین مسئله خود مذاکرات را دشوارتر کرده است.

مذاکرات احیای برجام برای آن است که آمریکا و ایران به تعهدات خود در آن توافق بازگردند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد و تحریم‌های ایالات متحده را بار دیگر اعمال کرد. ایران نیز بسیاری از محدودیت‌های هسته‌ای آن توافق را زیر پا گذاشت و بسیار فراتر از آن محدودیت‌ها برنامه هسته‌ای خود را پیش برده است.

XS
SM
MD
LG