لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۸

صدور حکم اعدام برای یک متهم به جاسوسی در ایران، در رسانه‌های آمریکایی بازتاب داشت


اعلام حکم اعدام یک نفر در ایران به اتهام جاسوسی برای ایالات متحده واکنش‌های رسانه‌های آمریکایی را در پی داشت.

فاکس نیوز در گزارشی که سه‌شنبه ۱۵ بهمن در وبسایت خود منتشر کرد با اشاره به سخنان سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی درباره حکم اعدام «امیر رحیم پور» به اتهام جاسوسی از برنامه هسته ای ایران برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، نوشت که سیا هیچ هنوز به این مساله واکنشی نداشته است.

فاکس نیوز همچنین به موارد دیگر اعدام به اتهام جاسوسی در ایران اشاره کرد، از جمله شهرام امیری که پس از اینکه از آمریکا به ایران بازگشت با استقبال مسئولان مواجه شد، اما چندی بعد زندانی و سرانجام حدود سه سال پیش اعدام شد.

وال استریت جورنال نیز در گزارشی با اشاره به این حکم اعدام یادآوری کرد که دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی چندی پیش از بازداشت ۱۷ نفر به اتهام جاسوسی خبر داده بود.

شبکه ای بی سی نیز در گزارشی به صدور حکم اعدام امیر رحیم پور اشاره کرد و یادآوری کرد که تابستان سال گذشته وقتی وزارت اطلاعات ایران از بازداشت ۱۷ نفر به اتهام جاسوسی برای آمریکا خبر داد، پرزیدنت ترامپ این خبر را «کاملا غلط» خواند و آن را «دروغ و تبلیغات« جمهوری اسلامی ایران دانست.

همچنین، خبر آسوشیتدپرس درباره این حکم در بخش اخبار ام اس ان منتشر شد. در این خبر به تنش شدید بین آمریکا و ایران در زمان بازداشت ۱۷ نفر به اتهام جاسوسی برای آمریکا اشاره کرد.

غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه روز سه‌شنبه ۱۵ بهمن ماه اعلام کرد که حکم اعدام «امیر رحیم‌پور» به اتهام «جاسوسی برای آمریکا» در دیوان عالی تایید شده است. او مدعی شد که امیر رحیم‌پور «جاسوس سیا» بوده است. چندی پیش وزارت اطلاعات از بازداشت ۱۷ نفر به «اتهام جاسوسی» خبر داده بود که برخی از این افراد به اعدام محکوم شده بودند.

هیچ اطلاعاتی از این متهم و اینکه آیا به وکیل دسترسی داشته، در دسترس نیست.

چند ماه پیش افشاگری مازیار ابراهیمی یک رسوایی برای دستگاه امنیتی ایران شد. مازیار ابراهیمی در سال ۹۱ به اتهام دست داشتن در «ترور دانشمندان هسته‌ای» بازداشت و علیه خود اعتراف کرد. آقای ابراهیمی که اکنون خارج از ایران است، به تازگی فاش کرد که در سال ۹۳ آزاد شد و ایران به او غرامت داد. با این حال، در همان پرونده، جمهوری اسلامی فردی به نام «مجید جمالی فشی» را به اتهام «ترور دانشمندان هسته‌ای» اعدام کرد و هرگز معلوم نشد آیا او واقعا مرتکب جرم شده بود یا مثل ابراهیمی و بقیه اشتباه درباره او صورت گرفت.

همچنین، نهادهای حقوق بشری می گویند جمهوری اسلامی به طور عادلانه به اتهامات رسیدگی نمی کند و بعضا افرادی بی گناه محاکمه و حتی اعدام شده اند. جمهوری اسلامی در دهه شصت هزاران نفر را اعدام کرد؛ در حالیکه محکومیت چند ماهه زندان داشتند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG