لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۷

ادعای جدید از فساد در مجلس؛ برخی نمایندگان در ازای «انصراف از استیضاح» یک وزیر «آپارتمان» گرفته‌اند


یک نماینده مجلس تعدادی از نمایندگان را متهم کرد که در ازای دریافت آپارتمان از استیضاح وزرا منصرف شده‌اند.

ابوالفضل ابوترابی، عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس روز دوشنبه ۱۷ تیرماه به خبرگزاری فارس با بیان این که برای استیضاح برخی وزرا در مجلس ما شاهد فسادهایی هستیم گفت که «در استیضاح وزرا لیستی در مجلس داریم که آپارتمان‌هایی برای عدم استیضاح آن وزیر به نمایندگان داده شده یعنی به نمایندگانی آپارتمان داده شده که استیضاح از وزیر را منتفی کردند که این لیست به شورای نگهبان هم داده شده است.»

اما در مقابل عباس کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان از ارسال لیست این نمایندگان به این شورا اظهار بی‌اطلاع کرد و گفت که در صورت دریافت، لیست مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

همچنین یک عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان نیز گفت در صورتی که این اتهام اثبات شود، اسامی نمایندگان دریافت کننده آپارتمان اعلام خواهد شد.

انتشار اخباری درباره فساد در بین نمایندگان مجلس پیش از این نیز سابقه داشته است از جمله در جلسه استیضاح «علی ربیعی» به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی.

در آن جلسه یکی از موافقان استیضاح گفت که «امروز صبح عده‌ای از نمایندگان در حال معامله با وزیر بودند و به گفته آقای مقصودی، شام و نهار و رفت و آمدهای دیپلماتیک در چند روز گذشته باعث خنثی‌ شدن این استیضاح شده است».

در همان جلسه ربیعی نیز محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس را متهم کرد که «در اتاق من در جلوی چشم من بدون این‌که ترسی از من داشته باشند در چشم من نگاه می‌کنند و می‌گویند سالی ۴۰۰ – ۵۰۰ میلیون تومان به حساب فرد مورد نظر واریز کن و به هر کسی که من می‌گویم بده.»

محمود صادقی هم در تیرماه ۹۷ شماری از نمایندگان مجلس را به «گرفتن رشوه» در جریان بررسی طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران متهم کرده بود.

او در این باره به ایرنا گفته بود که «یکی از نمایندگان به ارزش یک میلیارد تومان هولوگرام تغییر کاربری و تعدادی دیگر از نمایندگان مجلس کارت پول پنج میلیون تومانی» دریافت کرده‌اند.

پیش از این احمد توکلی، از نمایندگان سابق مجلس اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی به «فساد سیستماتیک» مبتلا شده است.

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده رشت در مجلس هم فروردین سال گذشته گفت که فساد به اندازه‌ای در ساختار ایران گسترده شده که بعید است قانون بتواند با آن مقابله کند و خوب است مبارزه با فساد ابتدا از دفتر رهبر جمهوری اسلامی آغاز شود.

ایالات متحده آمریکا بارها فساد مالی نهادینه در میان اعضای طبقه حاکم بر ایران، غارت دارایی‌های خدادادی این کشور توسط سران رژیم جمهوری اسلامی، و ماجراجویی‌های برون‌مرزی نظام حاکم بر ایران را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.

در سال‌های اخیر چندین پرونده بزرگ فساد اقتصادی در ایران مطرح شده‌اند، پرونده‌هایی که عموما به یکی از مسئولان یا نهادهای حکومتی می‌رسند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG