لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۱

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات: بستن شبکه‌های اجتماعی بی‌فایده است


محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات ایران
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات ایران

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، بستن شبکه‌های اجتماعی نظیر وایبر و تانگو را بی فایده دانست چرا که به گفته او، کاربران با نصب فیلترشکن یا استفاده از شبکه‌های دیگر، به کار خود ادامه می‌دهند.

محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران روز چهارشنبه درباره چند موضوع خبرساز حوزه فن آوری اطلاعات، اظهار نظر کرد. واعظی در مورد نامه محسنی اژه‌ای، معاون قوه قضائیه درباره تعیین تکلیف شبکه‌های اجتماعی، به آنچه «اختلاف سلیقه بین دولت و قوه قضاییه» نامید، اشاره کرد و گفت: «چون ما تخصص‌مان در این حوزه است معتقدیم با بستن دو یا سه شبکه اجتماعی که در آن‌ها فعالیت‌های بسیار مثبتی انجام می‌شود و البته آلودگی‌هایی هم دارند، نمی‌توان به نتیجه مطلوب رسید. چرا که این شبکه‌ها کاربران میلیونی دارند و در گذشته شاهد بودیم که با فیلتر شدن «وی چت» ظرف ۴۸ ساعت برای اولین بار حدود دو میلیون از کاربران، فیلترشکن روی موبایل‌هایشان نصب کردند و همچنین استفاده از شبکه‌های دیگر مثل تانگو و وایبر و ... مورد توجه قرار گرفت.»

غلامحسین محسنی اژه‌ای، ۱۰ روز پیش، در نامه‌ای به وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، یک ماه مهلت داد تا «زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر» شبکه‌های ارتباطی مجازی مانند وایبر، واتس‌اپ و تانگو را فراهم کند. معاون اول قوه قضائیه، در نامه خود آورده بود که وزیر ارتباطات برای «ارائه شبکه‌های اجتماعی داخلی همسطح» و «امکان پالایش محتوای مجرمانه» شبکه‌های ارتباطی موبایل، مهلتی سه ماهه در خواست کرده است. او سپس از این که در این مهلت اقدام موثری صورت نگرفته است، ابراز تاسف کرده بود.

این در حالیست که وزیر ارتباطات ایران در سخنان روز چهارشنبه خود گفت: «اینکه من قول سه ماهه‌ای در این زمینه داده باشم را مطرح نکرده‌ام اما همه تلاش ما این است که محتوای مجرمانه از فضای مجازی برطرف و پاک شود.»

او گفت که «هیچ کس در کشور مخالف فیلتر شدن آنچه که عفت عمومی و اخلاق عمومی را خدشه دار می کند و ضد دین و امنیت کشور است، نیست،»

مسئولان قضایی و امنیتی پس از انتشار جوک‌هایی درباره آیت الله خمینی، در شبکه‌های ارتباطی موبایل نظیر وایبر، خواستار برخورد وزارت ارتباطات با این شبکه‌ها شده بودند. منتقدان شبکه‌های اجتماعی و شبکه‌های ارتباطی موبایل، معتقدند که دولت باید شبکه‌های داخلی همسطح نمونه‌های خارجی تولید کند تا بتواند محتوای این شبکه‌ها را کنترل کند.

رئیس قوه قضاییه ایران: علاقه‌ای به بستن شبکه‌های اجتماعی نداریم

در حالیکه حدود ۱۰ روز پیش معاون اول قوه قضاییه در نامه خود خواستار بستن یا کنترل شبکه‌های اجتماعی توسط وزارت ارتباطات شده بود، رئیس قوه قضاییه روز چهارشنبه گفت: «قوه قضاییه هیچ علاقه‌ای به مسدود سازی شبکه‌های اجتماعی ندارد».

صادق آملی لاریجانی گفت:«توصیه مشفقانه دستگاه قضا این است که دستگاه‌های اجرایی مرتبط، به پالایش این فضا کمک کنند تا همه کسانی که می‌خواهند از فناوری‌های ارتباطی به طور صحیح استفاده کنند، امکان فعالیت در فضای سالم را داشته باشند».

محسنی اژه‌ای در نامه خود، مسدود کردن شبکه‌های اجتماعی را خواست رئیس قوه قضائیه عنوان کرده بود.

چندی پیش، فرمانده پلیس ایران نیز استفاده از راه‌های ارتباط مجازی مانند فیسبوک و وایبر را اجتناب‌ناپذیر دانسته بود. اسماعیل احمدی مقدم در عین حال خواستار «انجام مراقبت و نظارت لازم از سوی ارگان‌های ذیربط به منظور استفاده اصولی و غیرمضر از این امکانات در فضای مجازی» شده بود.

احمدی مقدم، از شورای عالی فضای مجازی درخواست کرده بود که نحوه استفاده شهروندان از امکانات ارتباطی چون فیسبوک و وایبر را روشن کند.

شورای عالی فضای مجازی، نهادی فرادستی است که توسط رهبر ایران برای تصمیم گیری درباره موضوع‌های مربوط به اینترنت راه‌اندازی شده است.

XS
SM
MD
LG