همزمان با هشدار آمریکا و اسرائیل به ایران در مورد ادامه نقض تعهدات هستهای این کشور و استفاده از «گزینه» هایی غیر از دیپلماسی، یک مقام ارشد جمهوری اسلامی با ارسال نامه به شورای امنیت سازمان ملل نسبت به «محاسبه اشتباه و ماجراجویی احتمالی» اسرائیل ابراز نگرانی کرد.
بنا بر گزارش رسانههای ایران، مجید تختروانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه ۲۱ مهر در نامهای به رئیس دورهای شورای امنیت، با اشاره به اظهارات رئیس ستاد ارتش اسرائیل درباره برنامه هستهای ایران نوشت، «اسرائیل به تداوم از بین بردن قابلیتهای ایران ادامه میدهد» و این به گفته او، ثابت میکند که اسرائیل «مسئول حملات ... علیه برنامه هستهای» ایران بوده است.
آویو کوخاوی رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل سهشنبه ۱۳ مهر گفته بود کشورش به اقدامات خود برای از بین بردن تواناییهای جمهوری اسلامی ادامه خواهد داد و عملیات برای نابودی تواناییهای ایران در هر جایی و در هر زمانی ادامه خواهد داشت و برنامه علیه برنامه هستهای ایران گسترش یافته و بهینه خواهد شد.
همزمان با خودداری ایران از متوقف کردن نقض تعهدات هستهای و روشن نبودن تصمیم مقامات جمهوری اسلامی در مورد ادامه مذاکرات هستهای وین، مقامات آمریکا و اسرائیل به تهران در مورد رویکرد غیرسازنده جمهوری اسلامی هشدار داده اند.
روز چهارشنبه آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در واشنگتن که وزیران امور خارجه اسرائیل و امارات متحده عربی نیز در آن حضور داشت، اعلام کرد اگر مسیر دیپلماسی با ایران که «بهترین مسیر» برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای است شکست بخورد، «ما آماده هستیم همان طور که وزیر خارجه اسرائيل گفت به گزینههای دیگر روی بیاوریم.»
یائير لاپید وزیر خارجه اسرائيل نیز در این نشست در پی سخنان وزیر خارجه آمریکا گفت: «اگر دیپلماسی [با ایران] شکست بخورد، گزینههای دیگر روی میز خواهد بود ... و فکر می کنم همه در اینجا، در امارات، و تهران منظور از گزینههای دیگر را می فهمند.»
همچنین، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا روز سهشنبه ۲۰ مهر در واشنگتن با وزیر خارجه اسرائيل دیدار کرد و گفت که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا متعهد است اجازه ندهد ایران هرگز به سلاح هستهای دست پیدا کند.
وندی شرمن، قائم مقام وزیر خارجه آمریکا نیز در دیدار با آلون اوشپیز مدیرکل وزارت خارجه اسرائيل، بر تعهد ایالات متحده نسبت به امنیت اسرائیل تأکید کرده است.
ایران و آمریکا تا پیش از توقف مذاکرات در خرداد ماه، شش دور مذاکره غیرمستقیم با هماهنگی اتحادیه اروپا و حضور دیگر اعضای برجام برای بازگشت دو طرف به پیروی کامل از این توافق داشتهاند، اما تاریخ دور هفتم مشخص نیست.
دولت ابراهیم رئیسی گفته است در حال بررسی مذاکرات دولت قبل است و پس از پایان بررسیها به وین بازمیگردد. آمریکا در مقابل میگوید اگر دیر شود، بازگشت به پیروی از برجام شاید دیگر آن منافعی که دربر داشت را نداشته باشد.