لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۵

ارتباط معاملات ميلياردرهای اسرائيلی و ايران با اموراطلاعاتی


ارتباط معاملات ميلياردرهای اسرائيلی و ايران با اموراطلاعاتی
ارتباط معاملات ميلياردرهای اسرائيلی و ايران با اموراطلاعاتی

واشنگتن پست زير عنوان "سامی عوفر ميلياردر اسرائيلی درگير در کانون ماجرای جنجالی معامله با ايران در ۸۹ سالگی درگذشت" می نويسد نام عوفر از ماه گذشته که دولت آمريکا شرکت وی را برای فروختن يک نفت کش از طريق وابسته ای در سنگاپور به شرکت خطوط کشتيرانی جمهوری اسلامی ايران مشمول تحريم های خود شناخت اغلب در خبرها بوده است. اين فروش که تحريم های تجاری آمريکا عليه ايران را نقض می کند موجبی برای شرمساری خانواده عوفر، و نيز دولت اسرائيل شده است که يک طرفدار ديرين تحريم هائی شديد ترعليه ايران است. اسرائيل برنامه اتمی ايران را تهديدی عليه موجوديت خود می داند.

سامی عوفر هنگامی درگذشت که در اسرائيل درخواست های تحقيق درباره ماجرا بالا گرفته است.
وسائل ارتباط جمعی در گزارش های خود می گويند مناسبات شرکت خانوادگی عوفر با ايران ممکن است با اجازه دولت اسرائيل انجام گرفته باشد، و نشانه های متعددی وجود دارد که فعاليت های آنها به گونه ای با عمليات اطلاعاتی اسرائيل در ارتباط بوده است.
دفتر بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل مجاز شناختن اين معاملات را تکذيب می کند.

جروزالم پست زير عنوان "قانونی جديد برای منع سرمايه گذاری در شرکت های مرتبط با ايران" می نويسد درکشاکش جريان موسوم به ماجرای برادران عوفر لايحه قانونی جديدی روز يکشنبه در کميته وزارتی امورقانون گذاری دولت اسرائيل به رای گذاشته می شود که سرمايه گذاری در شرکت های دارای مناسبات تجاری با ايران را منع می کند.

در اين لايحه که روز پنجشنبه توسط کارمل شاما هاکوهن نماينده کنست (پارلمان) اسرائيل از حزب ليکود پيشنهاد شد برای عاملين چنين سرمايه گذاری هائی مجازات حبس يک ساله و جريمه ای نقدی تا سه برابر درآمد حاصل از معامله با ايران در نظر گرفته شده است.

بنجامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل نيز در سال ۲۰۰۸ هنگامی که رهبر اپوزيسيون بود لايحه ای مشابه را پيشنهاد کرد که با توجه به پيگيری های وی در دولت ائتلافی با اکثريتی قابل توجه از تصويب گذشت، وهدف اين بود که از سرمايه گذاری بانک ها، شرکت های بيمه، موسسات مالی و پولی در شرکت های دارای معاملا تجاری عمده با ايران جلوگيری شود.

يک کميته وزارتی شش ماه است که برای ارائه ليست شرکت های دارای مناسبات تجاری با ايران و دستورالعمل مربوط به مجازات آنها فعاليت می کند، اما اين ليست هنوز تکميل نشده است، و آن قانون هم هنوز به اجرا درنيامده است.

خبرپيشنهاد لايحه قانونی جديد يک روز پس از آن داده شد که مير داگان رئيس سابق موساد گفت به عقيده او در جريان پهلو گرفتن کشتی های متعلق به شرکت برادران عوفر در بنادر ايران، هيچ قانونی توسط آن ها نقض نشده است.
داگان که روز چهارشنبه در کنفرانسی در دانشگاه تل اويو صحبت می کرد گفت "من محافظ خانواده عوفر نيستم. آنها به محافظت من احتياجی ندارند. تمامی حقايق هم هنوز روشن نشده است، اما پرسش اين است که آيا آنها قانونی را نقض کرده اند يا نه. بر اساس اطلاعاتی که من دارم آنها اگر چيزی به ايران فرستاده باشند هيچ قانونی را نفض نکرده اند".

گرچه اسرائيل ممکن است قانونی نداشته باشد که مشخصا پهلوگرفتن کشتی در بنادر دشمن را منع کند قانونی دارد که که تجارت با کشورهای دشمن و اتباع آنها را منع می کند.
وزارت دارائی فعلا تحقيق می کند ببيند آيا پهلوگرفتن کشتی های متعلق به خانواد عوفر در بنادر ايران، و يا فروش يک نفت کش به شرکت خطوط کشتيرانی جمهوری اسلامی، که خبر آن هفته گذشته توسط وزارت امورخارجه آمريکا داده شد، مشمول ممنوعيت های منعکس درآن قانون می شود يا نه.

ريچارد سيلورستين بلاگ نويس آمريکائی روز سه شنبه اظهارات يک سياستمدار ارشد اسرائيلی را نقل کرد که گفته است از کشتی های برادران عوفر برای وارد ساختن ماموران تشکيلات اطلاعاتی موساد به ايران استفاده می شد. او روز پنجشنبه در تائيد اين موضوع اظهارات "يک منبع نزديک به خانواده عوفر" را نقل کرد که گفته است "مقامات اسرائيلی در سالهای اخير در چندين مورد از ياری فعاليتهای تجاری خانواده عوفر در خليج فارس برای تامين نيازهای ملی برخوردار شده اند".

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG