روزنامه اسرائيلی هاآرتص در گزارشی نوشته است ارتش اسرائیل «چند سناریو احتمالی» را برای حمله به اهدافی در ایران به رهبران سیاسی اسرائيل ارائه کرده است.
طبق این گزارش که روز چهارشنبه منتشر شده، ارتش اسرائيل تاکید کرده است که تعیین نتیجه چنین حملاتی یا ارزیابی اینکه چگونه چنین حملاتی بر برنامه هستهای تهران تأثیر میگذارد، دشوار است.
هاآرتص مینویسد ارتش اسرائيل اعلام کرده که در ماههای گذشته به عنوان بخشی از آمادگی خود برای حمله احتمالی به ایران، مشغول دستیافتن به سلاح های پیشرفته بوده، مانورهایی برای نیروی هوایی برگزار کرده، و اهداف جدیدی را به بانک دادههای «اطلاعات ارتش» اضافه کرده است.
ارتش اسرائيل برای این موارد حدود ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار بودجه اضافی دریافت کرده است.
این روزنامه اسرائيلی به نقل از مقامات نظامی این کشور مینویسد که که ارتش اسرائیل به محض این که دولت موافقت کند، آماده حمله به ایران است.
به گفته ارتش، این نهاد همچنین برای عواقب حمله به ایران از جمله درگیری با حزبالله لبنان یا حماس در نوار غزه آماده می شود تا به نوشته این روزنامه «هزینه های سنگین» به آنها وارد کند.
بر اساس ارزیابی ارتش اسرائیل، ایران در سالهای گذشته دفاع هوایی خود را تقویت کرده و بهبود بخشیده و این امر حمله هوایی به ایران ا را پیچیدهتر کرده است. هاآرتص مینویسد که ایرانیها همچنین توانسته اند زرادخانه موشکهای دوربرد خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند که به راحتی می توانند هر نقطه ای از اسرائیل را مورد اصابت قرار دهند.
این گزارش میافزاید با توجه به این تواناییهای ایران، ارتش اسرائیل در طول سال گذشته چندین قرارداد به ارزش میلیاردها شِکِل (پول ملی اسرائيل) به منظور توسعه و تقویت پدافند هوایی اسرائیل امضا کرده است.
- ارزیابی ارتش اسرائيل از توانایی ایران برای ساخت بمب هستهای
ارزیابیهای ارائه شده ارتش اسرائيل به دولت این کشور حاکی از آن است که اگر ایران تصمیم به ساخت بمب هستهای بگیرد، می تواند ظرف دو سال به این هدف برسد. این ارزیابی تا حد زیادی با ارزیابیهای قبلی اطلاعات نظامی اسرائیل مطابقت دارد.
این گزارش میگوید که ارتش اسرائیل همچنین با شرکای منطقهای در مصر، اردن، قبرس، یونان و برخی از کشورهای عربی جنوب حاشیه خلیج فارس برای جمعآوری اطلاعات و انجام عملیاتهای مشترک ضد تروریسم از جمله فعالیتهای عملیاتی دیگر کار میکند. مقامات دفاعی اسرائيل می گویند این مشارکت روابط بین اسرائیل و همسایگانش را تقویت میکند و میتواند مشروعیت بیشتری را به اقدام نظامی احتمالی اسرائیل در ایران بدهد.
هاآرتص مینویسد که بر اساس برآوردهایی که هفته گذشته به نهادهای امنیتی ارائه شد، کشورهای دشمن اسرائيل، از جمله سوریه و لبنان، در چالشهای اقتصادی و اجتماعی وخیمی قرار دارند که این شرایط بر توانایی آنها برای سرمایه گذاری نظامی اثر گذاشته است.
- تلاش برای جلوگیری از رسیدن محمولههای نظامی به لبنان
در عین حال، ارتش اسرائیل ارزیابی میکند که توانسته است مانع رسیدن حدود ۷۰ درصد از محمولههای ارسالی مهمات از ایران، سوریه و عراق، به داخل لبنان شود.
به نوشته هاآرتص، این امر ایرانیها را مجبور کرد که مهمات را در محمولههای کوچکتری منتقل کنند و گاهی از پروازهای خطوط هوایی غیرنظامی برای انتقال مهمات نظامی استفاده کنند.
طبق این گزارش، این موارد برای استقرار نظامی ایران در سوریه و همچنین زرادخانه موشکی حزبالله موانعی ایجاد کرده است. با این حال، با وجود موانع برای ایران و حزبالله، ارتش اسرائیل معتقد است که حزبالله توانسته زرادخانه موشکهای دقیق خود را توسعه دهد.
گزارش این روزنامه به نقل از منابع امنیتی اسرائيل میگوید که تشکیلات اطلاعات اسرائیل بسیار برتر از همتای ایرانی خود است و برای حفظ این برتری استراتژیک، بودجههای اضافی قابل توجهی به «اطلاعات ارتش» داده شده است. این روزنامه مینویسد این بودجهها از جمله صرف سامانههای سایبری پیشرفته میشود تا با استفاده از آنها اطلاعات موثرتری درباره اهداف جمع آوری شود.
پیشتر رابین رایت، روزنامه نگار برجسته آمریکایی، در مقالهای که این هفته منتشر شد، عنوان کرد که اکنون برآورد بر این است که حزب الله لبنان بیش از ۱۴هزار موشک و ۱۰۰ هزار راکت داشته باشد که بیشتر آنها به لطف جمهوری اسلامی ایران بوده است.