همزمان با تشدید تنشها میان تهران و اورشلیم، وزیر اطلاعات ایران مدعی شده که جمهوری اسلامی توانسته «تعدادی عملیات موفق» علیه اسرائیل انجام دهد در حالیکه نخستوزیر اسرائیل از لزوم انجام «فشارهای بینالمللی» و «تهدید نظامی» سخن گفته است.
به گزارش خبرگزاری دولتی «ایرنا»، اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات دولت رئیسی با طرح ادعای افزایش حملات به اسرائیل طی ماههای گذشته، در خلال دیدار جمعی از مدیران حقوقی این نهاد امنیتی حکومت ایران با رئیس مجلس شورای اسلامی، اظهار داشته که «این حملات، نشان دهنده قدرت امنیتی جمهوری اسلامی است.»
این درحالی است که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز چهارشنبه، پنجم مرداد، ضمن اعلام جزئیات تازه از «تیم تروریستی اعزامشده از سوی موساد» اسرائیل برای «انفجار و خرابکاری در ایران» از خنثی شدن این طرح خبر داده است.
وزارت اطلاعات ایران با صدور بیانیهای حزب کومله، را متهم کرده است که اعضای این حزب با موساد همکاری میکنند.
شبکه خبر جمهوری اسلامی ایران نیز همزمان تصاویری از مواد انفجاری و تجهیزات تخریب و ابزارهای اخلال را به نمایش گذاشت و مدعی شد که این تجهیزات از مسیر کولبری به ایران وارد شده است.
در ماههای اخیر بارها درجهداران ارشد نیروی برونمرزی سپاه پاسدارن و برخی از تاسیسات مرتبط با برنامه اتمی جمهوری اسلامی مورد ضربه و نابودی قرار گرفته است که مسئولان جمهوری اسلامی و برخی رسانههای اسرائیل انجام آنها را اقدام این کشور به منظور پیشگیری از شدت گرفتن برنامههای مناقشه برانگیز نظامی تهران دانستهاند.
پس از کشته شدن «حسن صیاد خدایی» از درجهداران سپاه پاسداران در مرکز شهر تهران، ابراهیم رئیسی از «لزوم پیگیری» آن، رئیس «شورای امنیت کشور» از «تشکیل یک کمیته» برای بررسی موضوع و سخنگوی ارشد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی از «بررسی ابعاد» ماجرایی خبر دادند که یک منبع امنیتی حکومت ایران آن را «عبور از خط قرمز» دانسته بود.
وزیر اطلاعات دولت ابراهیم رئیسی جمهوری اسلامی ایران امروز از جمله «وظایف مهم» این نهاد ارشد امنیتی حکومت ایران را «مبازره با اقدامات خرابکارانه علیه کشور» اعلام داشته و مدعی «مقابله» با آنچه «توطئههای اسرائیل» نامیده، شده است.
بیان این سخنان در حالی است طی ماههای گذشته، بیشترین تمرکز نهادهای مختلف جمهوری اسلامی بر شناسایی و دستگیری معترضان در «تجعات اعتراضی معیشتی - مدنی» و همچنین زنان و مردان مخالف «حجاب اجباری» بوده است.
از سوی دیگر، ادعای انجام «تعدادی عملیات موفق» در شرایطی از سوی وزیر اطلاعات حکومت ایران مطرح میشود که در یک سال اخیر علاوه بر عملیات متعدد نظامی تا انفجار و تخریب برخی زیرساختهای حساس نظامی و اتمی جمهوری اسلامی، تعداد قابل توجهی از زیرساختهای امنیتی، دولتی و خدماتی ایران مورد هک و کنترل بیرونی قرار گرفته است.
با گسترش فعالیت هستهای جمهوری اسلامی و اقدام به دستیابی فناوریهای اتمی نظامی، تنشها میان دو کشور شدت بیشتری از قبل یافته و مقامات تهران و اورشلیم بارها در هفتههای اخیر یکدیگر را تهدید به اقدام متقابل کردهاند.
در همین ارتباط، یائیر لاپید، نخستوزیر اسرائیل و بوریس جانسون، در یک گفتگوی تلفنی، ضمن تاکید بر گسترش روابط دوجانبه در زمینههای مختلف، افزایش فشارهای بینالمللی و تهدید نظامی بر ضد جمهوری اسلامی برای جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک کشور آستانه هستهای را خواستار شدند.
این اظهارات درحالی بیان میشود که وزیر دفاع اسرائیل نیز به تازگی گفته است که اسرائيل از اقدامات مربوط به احیای برجام ناراضی است و قادر است به برنامه هستهای ایران آسیب جدی بزند و آن را به تعویق بیاندازد.
بنی گانتز در مخالفت با احیای برجام گفت که این توافق به ایرانیان امکان میدهد که «اقتصاد خود را توسعه دهند و در نهایت و در تاریخی در آینده، به بازگشتشان به برنامه هستهای مشروعیت میدهد.»
به گزارش تایمز اسرائيل، گانتز گفت که اسرائیل توانایی وارد کردن «آسیب جدی» به برنامه هستهای ایران را دارد و میتواند آن را تاخیر بیاندازد. او احیای توافق برجام را که سال ۲۰۱۵ با قدرتهای جهانی و برای محدود کردن فعالیتهای هستهای ایران حاصل شد، تنها یک تاکتیک برای به تاخیر انداختن برنامه هستهای ایران دانست.
گانتز جمهوری اسلامی ایران را یک مشکل جهانی خواند و گفت ایران «فقط مشکل مخصوص اسرائیل نیست.»
اسرائيل مدتها است که میگوید قابلیت و توانایی آن را دارد که به تاسیسات هستهای و برنامه اتمی ایران حمله کند. این درحالی است که ایهود باراک، نخستوزیر سابق اسرائیل نیز به تازگی گفته است که دیگر برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران، با انجام حمله نظامی نقطهای، خیلی دیر شده است.