لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۲

یک روز پس از حملات سایبری در ایران؛ بنت: «حمله سایبری» به اسرائیل هزینه دارد


نفتالی بنت - آرشیو
نفتالی بنت - آرشیو

نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، روز سه‌شنبه هشدار داد که هر کسی که تلاش کند علیه اسرائیل دست به حمله سایبری بزند، «هزینه آن را خواهد پرداخت.»

روزنامه تایمز اسرائیل می‌نویسد که بنت که دوره نخست وزیری او رو به اتمام است، این تهدید را یک روز پس از یک حمله سایبری به تاسیسات فولاد سازی در ایران بیان کرد.

مرکز ملی فضای مجازی ایران پیشتر اعلام کرد که بخشی از سیستم‌های فناری اطلاعات فولاد کشور صبح روز دوشنبه ۶ تیر «مورد حمله سایبری دشمنان خارجی» قرار گرفته و بخش‌هایی از «فولاد هرمزگان و خوزستان» دچار اختلال در تولید شد.

به نوشته این روزنامه نخست‌وزیر اسرائيل که در کنفرانس «هفته سایبری» در تل آویو صحبت می‌کرد با اشاره به ایران به عنوان یکی از دشمنان عمده این کشور افزود که «خرابکاری در تهران راهبرد اسرائیل نیست اما اسرائیل نسبت به حملات واکنش نشان می‌دهد.»

او افزود: «ما نمی رویم که خرابی در تهران به بار آوریم. این هیچوقت سیاست ما نبوده است. سیاست ما این است که اگر شما اسرائیل را انگولک کنید، هزینه خواهید داد.»

در همین حال، جروزالم پست نیز به نقل از رئیس امور سایبری اسرائیل، گبی پورتنوی، می‌نویسد که ایران در کنار حزب الله و حماس به چالشگر عمده سایبری برای اسرائیل تبدیل شده است.

حمله سایبری به تاسیسات فولاد خوزستان یکی از مهمترین حملات سایبری طی چند ماه گذشته به شمار می‌رود.

به‌دنبال این حمله، شرکت فولاد خوزستان که دومین تولیدکننده فولاد خام در ایران است در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که «به‌دلایل معضلات فنی قادر به ادامه فعالیت نیست و تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهد بود.»

این درحالی است که مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان ساعاتی پس از این حمله گفته بود که این حمله «ناکام» مانده و مدعی شده بود که خط تولید کارخانه آسیبی ندیده است. امین ابراهیمی مدیرعامل این شرکت با کم‌اهمیت خواندن حمله سایبری روز دوشنبه گفت: «مختصر اختلالی که به سایت، کانال های اطلاع رسانی و سامانه پیامکی این شرکت وارد شده در حال برطرف شدن است.»


‏همزمان گروهی هکری با نام ‎«گنجشک درنده» با انتشار فایلی ویدئویی در کانال تلگرامی خود، «حملات ‎سایبری» به شرکت‌های ‎فولاد خوزستان، فولاد مبارکه اصفهان و شرکت ‎فولاد هرمزگان را برعهده گرفت و مدعی شد ‎هکرهای این گروه موفق به ایجاد «یک حادثه فیزیکی» در یکی از این مجموعه‌های بزرگ صنعتی ایران نیز شده‌اند.

این چندمین بار طی ماه‌های اخیر است که نهادها و یا شرکت‌های بزرگ در ایران اعلام کرده‌اند که مورد «حمله سایبری» قرار گرفته‌اند و با چالش در ارائه خدمات و یا توقف موقت فعالیت مواجه شده‌اند.

XS
SM
MD
LG