لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۲۶

حمله اسرائیل به ایران رژيم را تقویت می کند؟


حمله اسرائیل به ایران رژيم را تقویت می کند؟
حمله اسرائیل به ایران رژيم را تقویت می کند؟

نیویورک پست زیر عنوان "چرا ایران ممکن است از بمباران ها استقبال کند" مقاله امیر طاهری نویسنده و مفسر ایرانی را نقل کرده است که می نویسد بمباران بکنیم یا نکنیم سئوالی است که این روزها اطرافیان بنجامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل با آن روبرو هستند و در واشنگتن نیز بازتاب پیدا کرده است. هدف، ایران خواهد بود که یک بار دیگر توسط آژانس بین المللی انرژی به تلاش برای ایجاد يک زرادخانه اتمی غیر مجاز متهم شده است.

اما چرا اسرائیل بخواهد ایران را بمباران کند؟ منطقا آنها باید دو متحد استراتژیک باشند. هیچکدام نمی خواهند خاورمیانه را در سلطه رژیم های پان عرب سُنیّ ببینند. هردو کشور خواستارمنطقه ای هستند که تنوع نژادی، فرهنگی و مذهبی پایه و اساس آن را تشکیل بدهد، و برای همه، از جمله برای سُنیّ ها، شیعیان، مسیحیان، یهودیان، ایرانی ها، اعراب،اسرائیلی ها، ترک ها، قبطی ها و کردها جای کافی وجود داشته باشد.

هیچیک از عواملی که معمولا و به گونه ای سُنتی موجبی برای بروز اختلاف میان کشورهاست، بین ایران و اسرائیل دیده نمی شود. نه ادعائی ارضی مطرح است و نه منازعه ای مرزی. بر سرنفوذ در بازارها و یا دسترسی به منابع نیز با یکدیگر رقابتی ندارند، و چگونگی رفتار با قوم و خویش ها و دوستان یکدیگر هم دو طرف را به رویاروئی و خصومت نکشانده است.

اصولا میان ایرانی ها و اسرائیلی ها هیچ سابقه ای از نفرت و خصومت وجود ندارد. یهودیان سه هزار سال است که در ایران زندگی می کنند و ایران پس از اسرائیل دومین کشور در خاورمیانه است که بیشترین جمعیت یهودی را دارد.

دعوای اسرائیل با ایران نیست، بلکه با رژیم خمینیستی در ایران است. ایران، در حالی که در مقام یک کشور، برای اسرائیل متحدی طبیعی است، برای خمینیستی ها ابزار و وسیله خصومت علیه دولت یهودی است.

با اینحال بنظر می رسد خمینیستی ها از عملیات بمباران توسط اسرائیل و یا آمريکا استقبال می کنند. چنین حمله ای گرچه بخشی از یک استراتژی گسترده تر برای سرنگونی رژیم خمینیستی نیست اما می تواند صرفا موجب تقویت این رژیم شود.

دلیل ديگری هم وجود دارد که خمینیست ها ممکن است از بمباران ها استقبال کنند. آنها در بهار آینده با انتخاباتی دشوار روبرو می شوند که با خطر شورشی مجدد علیه حکومتی فاسد و خونخوار نیز همراه خواهد بود. بمباران ها می تواند به آنها بهانه ای بدهد که زیر لوای وحدت ملی، اپوزیسیون را درهم بکوبند، و برای خود مدعی مشروعیتی جدید هم بشوند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG