سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز چهارشنبه ۱۳ دی، در بیانیهای با متهم کردن اسرائیل به دستداشتن در کشتهشدن صالح العاروری، عضو ارشد گروه شبهنظامی حماس در لبنان، اعلام کرد که این رویداد موجب بروز «خطای راهبردی» در محاسبات آنچه «مقاومت» نامید، نمیشود.
در بخشی از این بیانیه همچنین تاکید شده است که «صبر راهبردی مقاومت و حزبالله لبنان» از «مدار عقلانیت و منطق» دور نخواهد شد.
مقامات جمهوری اسلامی از عنوان مقاومت برای گروههای شبه نظامی و نیابتی خود در منطقه خاورمیانه استفاده میکنند؛ گروههایی که شماری از آنها در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دارند.
در این حال، حماس و جمهوری اسلامی، اسرائیل را به دستداشتن در حمله پهپادی متهم کردهاند که منجر به کشتهشدن صالح العاروری شد اما اسرائیل مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.
گروه شبهنظامی حماس از سوی آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، ژاپن، کانادا، اسرائیل و شماری دیگر از کشورها در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دارد.
پیشتردر پی کشته شدن رضی موسوی، از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران و «مسئول ارسال سلاح به شبهنظامیان طرفدار جمهوری اسلامی در سوریه و حزبالله لبنان»، مقامات جمهوری اسلامی با نسبت دادن این حمله به اسرائیل تهدید کرده بودند که دست به اقدامی تلافیجویانه خواهند زد.
در این ارتباط، کمال پنحاسی، سخنگوی فارسیزبان ارتش اسرائیل، در گفتوگو با صدای آمریکا ضمن خودداری از تأیید یا تکذیب دست داشتن کشورش در کشته شدن رضی موسوی در سوریه، اعلام کرد که هر گونه حمله به مرزهای اسرائیل با واکنش قاطع ارتش این کشور مواجه خواهد شد.
جمهوری اسلامی در واکنش به کشتهشدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، در سال ١٣٩٨ در عراق در پی حمله پهپادی آمریکا، هم از «انتقام سخت» خبر داد.
پس از آن، سپاه پاسداران حمله موشکی به پایگاه هوایی «عین الاسد» را انجام داد؛ پایگاهی که نیروهای آمریکاییدر آن مستقر بودند.
اما در همان زمان، سپاه پاسداران با شلیک دو موشک به یک فروند هواپیمای مسافربری اوکراینی در نزدیکی تهران منجر به سقوط این هواپیما و کشتهشدن تمامی سرنشینان آن شد.
جمشید برزگر، تحلیلگر سیاسی، معتقد است که جمهوری اسلامی همیشه «انتقام سخت» را از شهروندان ایرانی گرفته است.