لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۳۱

زبانه‌های آتش باز هم در زاگرس؛ جنگل‌های گناوه لری گچساران سه روز است که همچنان می‌سوزد


آرشیو
آرشیو

آتش‌سوزی در جنگل‌های گناوه لری گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد با گذشت سه روز هنوز مهار نشده و همچنان ادامه دارد.

جنگل‌های ایران به طور مکرر به دلایل مختلف دچار آتش‌سوزی می‌شود که این موضوع از بین رفتن بخش بزرگی از پوشش جنگلی کشور را در پی داشته است.

طی سال‌های گذشته، پوشش جنگلی ایران به دلیل آسیب‌های طبیعی و انسانی، از جمله آتش سوزی، خشکسالی، قطع درختان، و تغییر کاربری، به شدت آسیب دیده و نیازمند حفاظت است. نابودی پوشش گیاهی در مناطق طبیعی ایران موجب بحران‌های زیست محیطی مختلف از جمله افزایش وقوع سیل و ریزگرد شده است.

علیرضا اتابک، فرماندار شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد، روز دوشنبه ۱۹ مهر به ایسنا گفت که حریق بعد از ظهر شنبه شروع شده و هرچند با تلاش نیروهای مردمی و دولتی در بامداد دوشنبه در آستانه مهار بود، اما آتش دوباره زبانه کشید و «همچنان ادامه دارد.»

این مقام دولتی، ارائه هر نوع توضیح درباره میزان گستردگی آتش‌سوزی و دلیل آن را به «پس از بررسی‌های کارشناسی» موکول کرد.

وب‌سایت محلی «صبح زاگرس» نیز روز دوشنبه به نقل از مجید نظری، رئیس منابع طبیعی گچساران، نوشت «وزش باد شدید و پوشش گیاهی متراکم» تلاش برای مهار آتش‌سوزی را سخت کرده است.

ایجاد آتش‌سوزی عمدی در طبیعت به قصد تصرف و بهره‌برداری از زمین‌های ملی یکی از علل آسیب به محیط زیست در ایران است.

آتش‌سوزی در جنگل‌های زاگرس موضوع تازه‌ای نیست. این آتش‌سوزی‌ها تاکنون به کشته شدن تعداد قابل توجهی از امدادگران داوطلب و بومی، از جمله البرز زارعی و شریف باجور، منجر شده است.

در تیر ماه سال ۱۳۹۹ نیز در جریان آتش‌سوزی جنگل‌های بلوط در استان کرمانشاه، سه فعال محیط زیست به نام‌های مختار خندانی، یاسین کریمی، و بلال امینی، حین خاموش کردن آتش در بوزین و مرخیل در نزدیکی پاوه جان باختند.

بحران زیست‌‌محیطی در ایران مدت‌‌ها است توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرده است.

مقامات ایالات متحده بارها نسبت به سوء مدیریت منابع طبیعی ایران، جنگل‌‌خواری‌‌های گسترده، و سدسازی‌های غیرضروری و بی‌برنامه، با هدف پر کردن جیب مقامات جمهوری اسلامی، هشدار داده و آن را از عوامل اصلی بروز بحران‌های زیست محیطی گوناگون، از جمله سیل‌های ویرانگر و خشکسالی‌های بی‌سابقه، برشمرده‌اند.

XS
SM
MD
LG