نت بلاکز، موسسه ناظر بر اینترنت از اختلال گسترده در ایران خبر داده و اعلام کرد که در حال حاضر دسترسی اینترنت در ایران به زیر ۵۰ درصد رسیده است.
این موسسه ناظر بر اینترنت روز پنجشنبه ۲۸ آذرماه، اعلام کرد که اختلالات گسترده در اینترنت در ایران از ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی ثبت شده است و سطح دسترسی اینترنت به زیر ۵۰ درصد است.
همچنین نتبلاکز در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که جیمیل، خدمات گوگل و یوتیوب در ترکیه، بلغارستان و برخی از کشورهای اروپای شرقی دچار اختلال است.
این موسسه در رابطه با همزمانی این اختلالات تاکید کرده که «اگر چه ارتباط یا عدم ارتباط بین این رخدادها هنوز تأیید نشده است.»
دولت ایران چندی پیش در پی اوج گرفتن اعتراضات گسترده به گرانی بنزین، دسترسی شهروندان به اینترنت را با تصمیم شورای امنیت کشور، قطع کرده بود.
اقدام ایران به قطع اینترنت که به گفته عفو بین الملل برای جلوگیری از انتشار اخبار سرکوب معترضان صورت گرفت، واکنش های بین المللی در پی داشت.
دیدبان حقوق بشر در بیانیهای اعلام کرد مقامات ایران سرکوب گسترده معترضان را مخفی نگه داشته و از اعلام آمار دقیق کشتهشدگان خودداری میکنند. این در حالی است که سازمان عفو بینالملل در آخرین گزارش خود کشته شدن ۳۰۴ نفر در اعتراضات ایران تاکنون تایید کردهاند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به اعتراضات ایران در توئیتر نوشت: «ایران آنقدر بیثبات شده است که رژیم تمام سیستم اینترنتی را قطع کرد تا مردم خوب ایران نتوانند درباره خشونت شدیدی که در داخل آن کشور جریان دارد، صحبت کنند.»
همچنین مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا که پیشتر قطع اینترنت توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده بود.
قطعی اینترنت در ایران احتمال اجرایی شدن عملیات «اینترنت ملی» را نیز افزایش داده است به طوری که چندی پیش کانون نویسندگان ایران در بیانیهای گفته بود که حکومت با اجرای عملیات«اینترنت ملی» میخواهد تا «رسانه حاکم تنها صدایی شود که حق سخن و حکم راندن بر مردم را دارد.»