لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۳

محدویت های دنیای مجازی در ایران


چالش‌های رشد تکنولوژی ارتباطات
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00

چالش‌های رشد تکنولوژی ارتباطات

با استفاده از اینترنت، ارتباط گیری آسانتر ازهر زمان دیگری شده است. اما در برخی از کشورها از جمله ایران دولت ها دل خوشی زیادی از این پیشرفت ندارند .

تلفن های هوشمند، شبکه های اجتماعی. دنیایی که شاید تصور گسترش چنین ابزارهایی در آن تا چند سال پیش به ذهن کمتر کسی می رسید. دنیایی که ارتباط گیری در آن آسانتر ازهر زمان دیگری شده است. در برخی از کشورها از جمله ایران اما دولت ها دل خوشی زیادی از این ابزارها ندارند.

در ایران اگر کاربری قصد ورود به سایت فیس بوک را داشته باشد با صفحه ای روبرو می شود که از فیلترینگ این سایت می گوید و پیشنهاد می کند به جای ورود به فیس بوک از چند سایت با مضامین مذهبی دیدن کنید.

البته این مساله برای همه ایرانی ها اینگونه نیست.

مثلا آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، یا محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران صفحات شخصی در فیس بوک دارند.

محمود واعظی، وزیر ارتباطات ایران می گوید «فیلترینگ هوشمند» باید اجرا شود تا اطلاعلات کاربران ایرانی به دست بیگانگان نیافتد. مرحله اول این طرح نیز به اجرا گذاشته شده است.

در دوره محمود احمدی نژاد نیز طرحی به عنوان راه اندازی اینترنت ملی یا «اینترنت حلال» مطرح شده بود.

دستگاه قضایی ایران موضعی شدید در مورد استفاده از شبکه های اجتماعی دارد و به کمتر از فیلترینگ کامل آنها رضایت نمی دهد. جدا از این، پلیس مخصوصی در ایران وجود دارد به نام «پلیس فتا» که مسوول برخورد با فعالیت در دنیای اینترنت است. برخوردهایی که در برخی موارد دردسرساز هم می تواند باشد، مثل موضوع مرگ ستار بهشتی، وبلاگ نویس جوانی که درسال ۱۳۹۱ بازداشت شد و پس از شکنجه بدست ماموران نیروی انتظامی ایران در زندان جان باخت. مرگی که با اعتراض های گسترده ای روبرو شد.

سپاه پاسداران نیز مثل آنچه که اخیرا انجام داد، کاربران در فیس بوک را به بهانه راه اندازی وبسایت های غیر اخلاقی بازداشت می کند.

در ایران، تعداد کاربران اینترنت تا ۸ میلیون نفر تخمین زده می شود. کاربرانی که حتی حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز به مشکل آنها آشنا است و اعتراض خود به این موضوع ازجمله پایین بودن سرعت اینترنت در ایران را رسما اعلام کرده است. با وجود این معلوم نیست که عاقبت استفاده از اینترنت و شبکه های اجتماعی درایران به کجا خواهد رسید.

آیا محدودیت های بیشتری در راه است یا ایرانی ها نیز می توانند مانند مردم بسیاری از کشورهای جهان آزادانه از این دنیای جذاب بهره بگیرند؟

  • 16x9 Image

    کوروش صحتی

    عمده گزارشهای او در مورد مسائل سیاسی داخلی ایران، حقوق بشر و جنبش های اجتماعی است.

XS
SM
MD
LG