لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۶

امکانات جدید برای «قشر خاص»؛ وزیر ارتباطات: اینترنت مثل هوا است و قابل قطع کردن نیست


عیسی‌ زارع‌پور، وزیر ارتباطات
عیسی‌ زارع‌پور، وزیر ارتباطات

هم‌زمان با تشدید اختلال در اینترنت عمومی و مطرح شده طرح اینترنت طبقاتی و امکانات جدید برای «قشر خاص»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اذعان کرد که وابستگی به اینترنت مانند نیاز به «هوا» است و نمی‌توان آن را قطع کرد.

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۲۱ دی‌ در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت، در اظهاراتی متناقض درباره طرح اینترنت طبقاتی با بیان این که «همه مردم برای ما خاص هستند» و «اینترنت طبقاتی به این معنا که یک طبقه خاصی اینترنت پرسرعت داشته باشد نداریم»، گفت «امکانات جدیدی را برای دسترسی بهتر قشر خاصی» که به گفته او «به دسترسی‌های خاص» نیاز دارند، «فراهم می‌کنیم.»

او گفت: «اعتقاد داریم اینترنت مثل هوا می‌ماند و به تمام زندگی مردم وابسته شده، پس نمی شود اینترنت را قطع کرد.»

زارع‌پور با بیان این که به‌شدت با قطع اینترنت در زمان برگزاری کنکور سراسری مخالفت کرده، گفت که چون اینترنت مانند هوا به تمام زندگی مردم از اقتصاد، آموزش، فرهنگ و سرگرمی وابسته شده و نمی‌توان آن را قطع کرد.

عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش کشور، هفدهم دی با اعلام تقاضا برای قطع سه ساعته اینترنت در زمان برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، گفته بود که این اقدام به تصمیم وزارت ارتباطات بستگی دارد.

زارع‌پور گفت که موافقت شده است اینترنت صرفا در محدوده حوزه‌های امتحانی و در ساعات برگزاری آزمون سراسری و فقط اینترنت تلفن‌های همراه آن هم با اطلاع‌رسانی قبلی به کاربران به شکل خیلی محدودی قطع شود.

به کار بردن تشبیه اینترنت به هوا از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حالی است که ایجاد اختلال در اینترنت ایران توسط مقامات جمهوری اسلامی با از سرگیری اعتراضات سراسری از ۲۶ شهریور تاکنون، چنان تشدید شده که علاوه بر مختل کردن جریان اطلاع‌رسانی، کسب و کارهای آنلاین را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

وزارت امور خارجه آمریکا روز ۲۹ آذر اعلام کرد تحقیقی که توسط سازمان‌های متخصص و سرشناس جامعه مدنی و صنعت نظارت بر اینترنت انجام شده، نشان می‌دهد که حکومت ایران روزانه با «خاموشی» اینترنتی و اعمال دیگر انواع قطع و اختلال در سرویس‌های ارائه‌دهنده اینترنت، ارتباطات را مختل کرده و این موارد شامل مسدود کردن برنامه‌های پیام‌رسان و رسانه‌های اجتماعی، قطع دسترسی کاربران به فروشگاه‌های ویژه خرید و دانلود نرم‌افزارها بوده است.

بنا به این تحقیق، جمهوری اسلامی همچنین در طول مدت اعتراضات تلاش کرده که ابزار و روش‌های دور زدن سانسور اینترنتی - ز جمله نرم‌افزارهای موبایل، فیلترشکن‌ها و ابزار حریم خصوصی - را مختل کند.

این تحقیق همچنین شواهدی را ارائه می‌دهد که بیانگر متضرر شدن بخش خصوصی اقتصاد کشور به میزان میلیاردها دلار به علت اختلال در سیستم اینترنتی کشور است؛ از جمله مسدودسازی دسترسی ایرانیان به اینستاگرام که باعث تعطیلی صدها هزار کسب و کار آنلاین در کشور شده است.

XS
SM
MD
LG