لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۸

تداوم فیلترینگ اینترنت در ایران؛ وزیر ارتباطات: سهم اقتصاد دیجیتال در ایران سه برابر می‌شود


وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی
وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی

در حالی که دستکم در ۴ ماه گذشته ارتباطات جهانی در ایران قطع یا به شدت محدود شده وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی می‌گوید امسال عوامل تولید بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات به میزان ۱۳.۳ درصد رشد داشته و سهم اقتصاد دیجیتال در درآمد سرانه کشور نیز به ۷.۲ درصد رسیده است.

عیسی زارع‌پور در حالی مدعی شده که عوامل تولید بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت رئیسی رشد دو برابری داشته که دستکم در ۴ ماه گذشته با قطع اینترنت جهانی و گسترش فیلترینگ بسیاری از کسب و کارهای مجازی از گردونه اقتصاد ایران خارج شده‌اند.

عیسی زارع‌پور در خصوص افزایش سهم اقتصاد دیجیتال در درآمد سرانه کشور، که به گفته او از ۶.۴ درصد به ۷.۲ درصد افزایش یافته، نیز گفت: «این میزان تا سال ۱۴۰۴ باید به ۱۰ درصد برسد که به نظرم در افق ۱۰ ساله می‌توان آن را با برنامه‌ریزی به ۳۰ درصد هم رساند.»

وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی در حالی این ادعا را مطرح می‌کند که با گسترش محدودیت‌ها و به‌ویژه محدود شدن حد و مرزهای اینترنت به داخل کشور و دشوار شدن امکان دسترسی به شبکه‌های جهانی، در صورت تداوم شرایط موجود به‌ سختی می‌توان افزایش سهم اقتصاد دیجیتال به ۳۰ درصد تا ۱۰ سال آینده را متصور شد.

ماه گذشته نتایج نظرسنجی «جاب‌ویژن» از ۸ هزار نفر که در دیجیاتو منتشر شد نشان داد که گروه شغلی دیجیتال مارکتینگ و سئو، بیشترین آسیب را از فیلترینگ و محدودیت‌های اخیر اینترنت دیده‌اند. همچنین ۲۳ درصد مشارکت‌کنندگان در این نظرسنجی، کار خود را از دست داده‌اند.

ده روز پیش هم یک کارشناس فناوری اطلاعات گفته بود محدودیت‌های اینترنت موجب شده سیل مهاجرت‌ها از حالت شخصی به مهاجرت استارتاپ‌ها و کسب‌وکارها تغییر کند.

به گفته قلعه‌نوی، با وجود هزینه اقامت تیم‌های فنی استارتاپ‌ها در کشورهایی مثل امارات و ترکیه، دسترسی نداشتن به اینترنت آزاد در ایران، این پدیده را نسبت به مجموعه هزینه‌های داخلی «مقرون به صرفه‌تر» کرده است.

تارنمای «تاپ‌تن وی‌پی‌ان» هم، زیان تحمیلی ناشی از قطع اینترنت توسط جمهوری اسلامی بر ٧٢ میلیون کاربر ایرانی در سال ٢٠٢٢ را حدود ٧٧٣ میلیون دلار برآورد کرده است.


د

XS
SM
MD
LG