مقامات جمهوری اسلامی کمکهای خارجی در عملیات پیداکردن بالگرد ابراهیم رئیسی را «شایعه» خواندهاند، اما آنکارا میگوید محل حادثه با کمک یک پهپاد ترکیه شناسایی شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر ایران روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت، اعلام کرد که در عملیات جستجو «هیچ کمک خارجی» وجود نداشت و عنوان کرد «اگر میگویند کمک خارجی شده، شایعه است.»
پیرحسین کولیوند گفت که بیش از دوهزار تن در عملیات امداد شرکت داشتهاند.
این در شرایطی است که ترکیه از نقش پهپاد این کشور در شناسایی محل سقوط بالگرد ابراهیم رئیسی خبر داده است. پیشتر نیز کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرده بود که خدمات ماهوارهای نقشهیابی را در پاسخ به درخواست کمک جمهوری اسلامی فعال کرده است.
به گزارش رسانههای ترکیه، پهپاد غیرنظامی «آکینجی» با قابلیت دید در شب توانست در مدتی کمتر از دو ساعت محل سانحه را شناسایی کند.
این خبری بود که از چشم روزنامهنگاران در ایران هم دور نماند.
مریم شکرانی، خبرنگار، در صفحه «ایکس» نوشت: «آکینجی کمتر از دو ساعت مختصات دقیق اجساد و لاشه هلیکوپتر را در شب پیدا میکند./خبرگزاری TRT ترکیه . از لحاظ زمان امداد مقایسه کنید با اتفاقات مشابه بدون کمک خارجی...»
روسیه هم اعلام کرده بود که دو دستگاه هواپیمای حامل بالگردهای ویژه به همراه ۵۰ تن نیروی امدادی متخصص در نقاط کوهستانی به تبریز اعزام میکند.
در این حال، اشاره نکردن مقامهای جمهوری اسلامی به استفاده از کمکهای خارجی در یافتن لاشه بالگرد، با انتقاد برخی روزنامهنگاران مواجه شده است.
رضا غبیشاوی، خبرنگار، با یادآوری اقدامات اروپا، ترکیه و روسیه نوشت: « شبکه خبر صداوسیما هیچ اشارهای به کمک اتحادیه اروپا، ترکیه و روسیه به ایران نمیکند.»
در پی سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، و همراهان آنها در روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت، تمامی هشت سرنشین آن کشته شدند.
لاشه بالگرد و اجساد سرنشینان آن یک روز بعد در جنگل کوهستانی «دیزمار» در استان آذربایجان شرقی پیدا شد.
این سانحه پس از مراسم افتتاح سد مرزی«قیز قلعهسی» میان ایران و جمهوری آذربایجان و در مسیر بازگشت ابراهیم رئسی و همراهان او به تبریز رخ داد.
مقامهای جمهوری اسلامی هنوز هیچ توضیحی درباره دلیل سقوط بالگرد مدل «بِل ۲۱۲» ندادهاند.