مقامهای شهری در تهران و نیز شماری از رسانهها از محدودیتهای بیشتر علیه مخالفان حجاب اجباری در متروی پایتخت ایران خبر دادهاند.
تصاویری نیز در شبکههای اجتماعی انتشار یافته که نشان میدهد پردههایی بین واگنهای مخصوص مردان و زنان کشیده شده است. این موضوع انتقادهایی را به دنبال داشته است.
به گزارش خبرگزاریها، مسعود درستی، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو و حومه، درباره انتقادها به طرح درهای جداکننده در قطار گفت: «نصب درهای حائل برای ممانعت از ورود آقایان به واگن بانوان، با طرحهای مناسبتی، فرهنگی و تبلیغاتی پوشیده شده که این طرحها با توجه به شرایط قابل تغییر است.»
او اشاره کرد که نصب درهای حائل از اسفند سال گذشته و در پی «تماسهای مردمی» آغاز شده است و افزود که این درها «تا چند هفته آینده در تمامی قطارها نصب خواهد شد.»
مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه در ادامه سخنانش در مورد انتقادها به این طرح نیز گفت: «همکاران ما برای این که تنوع و حال و هوای بهاری به آن بدهند یک طرح و استیکر گلدار روی شیشه نصب کردهاند.»
علیرضا زاکانی، شهردار تهران، هم در مورد جداسازی واگنها با پرده گفت که «این پرده نیست بلکه یک قاب فلزی است.» او افزود: «این مسئله از تهران شروع شد اما حالا کشورهای دیگر هم این مسئله را الگو قرار دارند و ما از آقایان خواهش میکنیم که حریم بانوان را رعایت کرده و وارد واگن بانوان نشوند.»
او نگفت که کدام کشورها از شهرداری تهران الگو گرفتهاند.
علیرضا زاکانی اشاره کرد که در شش ماه گذشته، در بیش از ۷۰ ایستگاه مترو، «خدمات ایجابی» ارائه شده است. شهردار تهران همچنین گفت که «مواجهه یگان حفاظت شهرداری با بیحجابان در قدم نخست، اطلاعرسانی سپس تذکر و سپس ممانعت از ورود به ایستگاههای مترو است.»
پیش از این، تصاویر و ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی انتشار یافته است که نشان میدهد ماموران مترو مانع ورود زنان و دختران بدون حجاب میشوند. این موضوع، انتقادهای گسترده کاربران شبکه های اجتماعی را به دنبال داشته است.
با گسترش «نافرمانی مدنی» در ایران به ویژه اصرار زنان و دختران به «پوشش اختیاری» مقامات جمهوری اسلامی با افزایش فشار و تهدید و تعطیلی کسب و کارهای مردم بر حفظ موضع خود در «سنگر حجاب» اصرار دارند اما براساس تصاویر و گزارشهای ارسالی از ایران، توفیق چندانی در این امر به دست نیاوردهاند.