لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۵

تحسين صندوق بين المللی پول از سياست های اقتصادی احمدی نژاد شک و ترديد برانگيخته است


تحسين صندوق بين المللی پول از سياست های اقتصادی احمدی نژاد شک و ترديد برانگيخته است
تحسين صندوق بين المللی پول از سياست های اقتصادی احمدی نژاد شک و ترديد برانگيخته است

گاردين زير عنوان «گزارش صندوق بين المللی پول درباره موفقيت های اقتصادی ايران ترديد برانگيز است» می نويسد اقتصاددانان با شک و ترديد به يک اطلاعيه صندوق بين اللملی پول واکنش نشان داده اند که سياست های اقتصادی محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران را تحسين می کند، آن هم در شرايطی که کشور با تحريم های تنبيهی روبروست.

صندوق بين المللی پول که می گويد در آمار و ارقام قبلی خود در مورد اقتصاد ايران پس از ديداری کوتاه از آن کشور تجديد نظر کرده است، از بعضی برنامه های جنجالی و بحث انگيز رئيس جمهوری تندروی ايران تحسين به عمل آورده است.

هياتی که به رياست دومينيک گيوم (Dominique Guillaume) يکی از معاونان منطقه ای صندوق به مدت دو هفته، از هفتم تا نوزدهم خرداد، از ايران ديدن کرد نتيجه گيری کرده است که اقدامات دولت ايران در مورد «کاهش نابرابری، بهبود استانداردهای زندگی و پشتيبانی از تقاضای داخلی» موثر بوده است.

صندوق بين المللی پول که قبلا پيش بينی کرده بود اقتصاد ايران در سال جاری رشدی صفر درصدی خواهد داشت، اکنون می گويد توليد ناخالص داخلی واقعی در سال گذشته از رشدی سه و نيم درصدی برخوردار شد، و پیش بينی کرده است که اين رشد مثبت در سال جاری نيز ادامه خواهد يافت. صندوق بين المللی پول همچنين می گويد نرخ تورم از بيست و پنج و چهار دهم درصد به دوازده و چهار دهم درصد پائين آورده شد.

کارشناسان مستقل ضمن ابراز شک و ترديد به نتيجه گيری های جديد صندوق بين المللی پول، پشتيبانی اين صندوق از برنامه احمدی نژاد در مورد حذف يارانه های سوخت، غذا و ديگر مايحتاج روزمره را به سئوال کشيده اند.

حسن حکيميان، کارشناس اقتصادی و مدير انستيتوی خاورميانه ای دانشگاه لندن می گويد «صندوق بين المللی پول مدت هاست که از حذف يارانه های غذا و انرژی در ايران پشتيبانی می کند. آنچه فعلا درک آن دشوار است اساس و پايه هائی است که اين صندوق در مورد بهبود در استانداردهای زندگی و برابری های بيشتر در نتيجه اجرای اين برنامه در يک دوره زمانی کوتاه مدت به آنها استناد کرده است. به عقيده من، صندوق بين المللی پول جهت خوش بينی را گرفته است و در قضاوت عجله به خرج داده است.»

برقان نظامی نرجاباد، استاديار علوم اقتصادی در دانشگاه رايس تکزاس ضمن انتقاد از آنچه که «شيوه های قديمی» و «نتيجه گيری های نارس» توسط صندوق بين المللی پول توصيف می کند می گويد اختلاف ميان مجلس و دولت ايران برسر برنامه يارانه ها معرف ثمربخش نبودن آن است. وی می گويد «برنامه يارانه ها در واقع بار مسئوليت های مالی دولت را سنگين تر کرده است.»

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG