وال استریت جرنال زیر عنوان «حیرت تحلیل گران از گزارش خوش بینانه صندوق بین المللی پول درباره ایران» می نویسد این صندوق با خوش بینی در گزارشی که روز چهارشنبه منتشر کرد، می گوید اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۱ معادل ۳ و ۲ دهم درصد رشد داشته است که با ارزیابی قبلی صندوق مغايرت دارد، و موجب شگفتی تحلیلگرانی شده است که مدعیاند اقتصاد آن کشور سیر نزولی دارد.
گزارش جدید صندوق بین المللی پول، به گفته اقتصاددانان مستقل، بیشترمتکی به آمارهای رسمی و دولتی ایران است تا مجموعهای از آمارهایی که توسط این اقتصاددانان ارائه میشود. رشد اقتصادی ایران در گزارش ماه آوریل صندوق بین المللی پول راجع به منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی، که تحلیل هایی مستقل پایه و اساس آن را تشکیل میداد، صفر درصد پیش بینی شده بود.
بانک مرکزی ایران، که نهادی دولتی است، از سال ۲۰۰۸ به بعد گزارشی درباره رشد اقتصادی کشور منتشر نکرده است، و این اخیرا موجبی برای انتقاد قانون گذارانی در ایران شده است که میگویند بانک به دستور محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اطلاعات را مخفی نگاه داشته است.
ایران ضمن تقبیح و توصیف گزارش ماه آوریل به عنوان یک گزارش متاثر از انگیزههای سیاسی گفته بود صندوق بین المللی پول زیر نفوذ غرب عمل میکند.
گزارش جدید، تحلیل گران را متعجب ساخته است که میگویند واقعیات حاکی از وخامت اوضاع اقتصادی ایران و متاثر از تحریمهای شدید بین المللی، مدیریت غلط و بیکفایتی را منعکس نمیکند.
اقتصاددانان در داخل و خارج از ایران و نیز مقام های اروپایی، همچنین نسبت به دقت و صحت آمارهای اقتصادی که صندوق بین المللی پول در مورد ایران ارائه میدهد، شک و تردید دارند. یک مقام اروپایی میگوید «به نظر ما این آمارها بیش از حد خوش بینانه هستند».
در پاریس، فریدون خاوند اقتصاددان و کارشناس امور ایران گزارش جدید صندوق بین المللی پول را «یک معمای بزرگ» توصیف میکند و میگوید «این گزارش متکی به ارقام ارائه شده توسط جمهوری اسلامی است، که حتی در داخل کشور نیز مورد اختلاف است».