ایران میگوید که با آژانس بین المللی انرژی اتمی، بازوی نظارتی هستهای سازمان ملل متحد برای حل و فصل همه مسائل باقی مانده درباره برنامه هستهای کشور تا اواخر ژوئن، موافقت کرده است. این اقدام به عنوان تازهترین حرکت برای احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ تهران با قدرتهای جهانی تلقی میشود.
اعلام این خبر در حالی است که طرفهای درگیر در مذاکرات غیرمستقیم بین تهران و واشنگتن برای احیای برجام گفتهاند که به دستیابی به توافق در وین نزدیک شدهاند.
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز شنبه در یک کنفرانس خبری مشترک با رافائل گروسی، رئيس سازمان بینالمللی انرژی اتمی گفت موافقت کردیم که «با مبادله اسناد مرتبط با پرونده ایران در آژانس، تا خرداد ماه این مسأله را حل کنیم و با حل و فصل مذاکرات وین همانگونه که در برجام ٢٠١۵ تعیین شده بود مورد تصویب قرار بگیرد.»
گروسی اواخر روز جمعه وارد تهران شد تا در مورد یکی از آخرین موضوعاتی که مانع از احیای برجام شده است، گفتگو کند.
به گزارش رویترز، گروسی نیز در کنفرانس خبری تلویزیونی داشتن تفاهم و همکاری را «مهم» خواند.
او گفت: «بدون حل و فصل مسائل [باقی مانده] تلاش برای احیای برجام ممکن نیست.»
تهران می خواهد موضوع آثار اورانیوم یافت شده در چندین سایت قدیمی اما اعلام نشده در ایران، بسته شود. چندین مقام به رویترز گفتهاند که قدرتهای غربی میگویند که این موضوع جدایی از توافق است که آژانس بین المللی انرژی اتمی طرف آن توافق نیست.
گروسی که پیش از بازگشت به وین روز شنبه با وزیر امور خارجه ایران نیز گفتگو کرد، میگوید: «هنوز مسائلی وجود دارد که ایران باید به آنها رسیدگی کند.»
آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دنبال دریافت پاسخهایی از ایران در مورد چگونگی رسیدن اورانیوم به آن سایتها بوده است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی بارها گفته است که ایران توضیح قانعکنندهای درباره منشأ آثار اورانیوم در آن سایتها ارائه نکرده است. کشف آنها نشان می دهد که مواد هستهای در آن سایتها وجود داشته است اما ایران آنها را پیشتر به آژانس اعلام نکرده بود.