لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۲

نمایندگان ۳۳ کشور در نشست ژنو از تداوم نقض حقوق بشر در ایران انتقاد کردند


عکس آرشیو
عکس آرشیو

نمایندگان ۳۳ کشور از جمله آمریکا در نشست دوره‌ای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران از نقض حقوق زنان، اقلیت‌های قومی و مذهبی، و تداوم اعدام کودکان در ایران انتقاد کردند.

سی و چهارمین نشست دوره‌ای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران روز جمعه ۱۷ آبان در جریان برگزاری «بررسی ادواری جهانی» با حضور نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و نمایندگان ۳۳ کشور دیگر از جمله آمریکا، بریتانیا، آلمان، لهستان، و کره‌ جنوبی در مقر سازمان ملل در ژنو برگزار شد.

به گزارش سازمان عفو بین الملل، کشورهای شرکت کننده در این نشست با انتقاد به وضعیت حقوق بشر در ایران موارد متعددی از نقض آشکار حقوق بشر از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران را همچون سال‌ها گذشته عنوان کردند و محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، نیز به برخی از انتقادهای نمایندگان پاسخ داد.

گروهی از کشورهای شرکت کننده در این نشت از جمله آمریکا، خواهان «آزادی زندانیان عقیدتی، روزنامه نگاران، وکلا، مخالفان حجاب اجباری، فعالان مدنی و حقوق بشر» در ایران شدند.

مخالفت با قانون حجاب اجباری و اعدام کودکان

بنا بر گزارش این نهاد حقوق بشری، نماینده ایالات متحده آمریکا با اشاره به این که دولت ایران باید زندانیان عقیدتی، از جمله نرگس محمدی و نسرین ستوده را آزاد کند، اعلام کرده است که جمهوری اسلامی باید قانون «حجاب اجباری» را نیز لغو کند.

نماینده کشور کانادا نیز به همراه ۳۰ نماینده دیگر خواهان «لغو مجازات اعدام به ويژه برای کودکان» شد. همچنین نمایندگان کانادا، انگلستان، و چند کشور دیگر از دولت ایران خواستند به کنوانسیون منع شکنجه بپیوندد و هیچکس در معرض شکنجه قرار نگیرد.

درخواست برای حمایت از حقوق زنان

از سوی دیگر نمایندگان ۲۶ کشور از جمله اسپانیا، اتریش، و آلمان نیز از حقوق زنان در ایران حمایت کردند و از مقامات ایران خواستند اقدامات لازم برای ترویج و حمایت از حقوق زنان را انجام دهد و به «معاهده رفع تبعیض علیه زنان» بپیوندد. نماینده پرتغال نیز در همین رابطه از مقامات جمهوری اسلامی خواست خشونت مبتنی بر جنسیت را جرم‌انگاری کنند.

به گزارش این نهاد حقوق بشری، نمایندگان برخی از کشورها نیز به ایران توصیه کردند که به کنوانسیون «رفع تمام اشکال تبعیض علیه زنان» پیوسته و تلاش‌ خود را برای ریشه کن کردن ازدواج کودکان، و ازدواج اجباری تقویت کند.

همچنین برخی از نمایندگان نیز نگران وضعیت زندانیان دو تابعیتی در زندان‌های ایران شدند و از جمهوری اسلامی خواستند آنها را بدون قید و شرط آزاد کند.

انتقاد به نقض حقوق اقلیت‌ها

در ادامه این نشست برخی از نمایندگان کشورهایی مانند نروژ، ژاپن، و بحرین خواستار رعایت حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی از جمله شهروندان بهایی در ایران شدند.

همچنین کشورهای شرکت کننده در این نشست خواستار آزادی بیان و آزادی اجتماعی، رعایت حقوق مهاجران از جمله ثبت‌نام کودکان خارجی در مدارس ایران شدند، نماینده آلمان و ایسلند نیز خواستار اتمام مجازات روابط همجنسگرایانه در ایران شدند.

به گزارش سازمان عفو بین الملل، در نشست دوره‌ای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران، نمایندگان برخی از کشورها مانند کانادا از دولت ایران خواستند با گزارشگر ویژه همکاری کند و اجازه ورود جاوید رحمان، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل، به ایران داده شود.

از سوی دیگر این نهاد حقوق بشری با انتشار پستی در توئیتر خود اعلام کرده است که، جمهوری اسلامی ایران در خلال این نشست «دست‌آوردهای» حقوق بشری خود از جمله «خشونت علیه کودکان» را نیز به نمایش گذاشته بود، اما با این حال سازمان عفو بین الملل می‌گوید ایران در تمام جهات مرتکب قصور شده است.

مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه ۱۷ آبان در توئیتی برگزاری نمایشگاه «دستاوردهای جمهوری اسلامی در حوزه حقوق بشر» را در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو یک «ریاکاری شرم‌آور» خواند و نوشت که این نمایشگاه جدید حقوق بشر را کسانی بر پا کرده‌اند که «برای‌ شما سرکوب زنان، اعدام کودکان، ناشکیبایی مذهبی، و فهرست بلندبالایی از موارد جنایت علیه بشریت را به ارمغان آورده است.»

وزارت خارجه آمریکا بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG