لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۷

ادعای یک مقام امنیتی کردستان؛ دوباره بازداشت فعالان مدنی، دوباره اتهام امنیتی


فعالان کرد حزب وحدت ملی و فعال محیط زیست، از راست فرهاد محمدی، عیسی فیضی، رضا اسدی
فعالان کرد حزب وحدت ملی و فعال محیط زیست، از راست فرهاد محمدی، عیسی فیضی، رضا اسدی

در حالیکه بازداشت‌های اخیر فعالان مدنی و محیط زیست در کردستان به ده نفر رسیده، یک مقام امنیتی گفته است که آنها اعضای گروه‌های معاند هستند و در قتل یک راننده آمبولانس نقش داشته‌اند.

در روزهای گذشته تعدادی از اعضای حزب وحدت ملی شاخه کردستان و فعالان محیط زیست، در روزهای اخیر توسط ماموران امنیتی بازداشت شده‌اند.

وبسایت شبکه حقوق بشر کردستان یکشنبه ۱۶ دی گزارش داد که ماموران امنیتی آمانج قربانی، فعال محیط زیست و از کارکنان اداره محیط زیست کامیاران را در محل کار خود بازداشت کردند. پیش از آن نیز نیز فرهاد محمدی، وکیل دادگستری و دبیر شاخه کردستان حزب وحدت ملی و فاضل قیطاسی، رضا اسدی، هادی کمانگر، از اعضای شاخه‌ کردستان حزب وحدت ملی، در کامیاران، عیسی فیضی، راشد منتظری و حسین کمانگر نیز از اعضای سابق حزب وحدت ملی بازداشت شده بودند

وجه مشترک بیشتر این بازداشت شدگان، علاوه بر عضویت در این حزب، فعالیت در حوزه حفظ محیط زیست است. گفته می‌شود که این افراد به اداره اطلاعات سنندج منتقل شده اند.

با بازداشت دو فعال مدنی در شهر کامیاران در استان کردستان، تعداد فعالان مدنی بازداشت شده در کردستان طی روزهای اخیر به ده تن رسید.

بختیار کمانگر و حشمت یاوری از جمله فعالانی هستند که شب گذشته در شهر کامیاران از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شدند.

بازداشت فعالان مدنی و محیط زیست در کامیاران در حالی ادامه یافت که حسین خوش‌اقبال، معاون امنیتی و سیاسی استانداری کردستان، روز سه شنبه ۱۸ دی در گفت و گو با خبرگزاری‌ها این افراد را «از اعضای گروهک‌های معاند نظام» دانست که به گفته او «در پوشش تشکل‌های زیست‌محیطی اعمال مجرمانه انجام می‌دادند.»

او همچنین این افراد را متهم کرد که به نوعی در قتل یک راننده آمبولانس در تیرماه امسال نقش داشته اند و گفت که این فعالان محیط زیست در ادامه پیگیری‌ها برای شناسایی قاتلان راننده آمبولانس دستگیر شده اند.

بازداشت این فعالان محیط زیست در کردستان و طرح اتهام امنیتی علیه آنها در حالیست که زمستان گذشته نیز هشت تن از فعالان محیط زیست به اتهام جاسوسی توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شدند.

پس از ماهها بازداشت، دستگاه قضایی اتهام «افساد فی الارض» علیه این فعالان مطرح کرد. بازداشت این فعالان محیط زیست با واکنش گسترده در داخل و خارج کشور مواجه شد و بسیاری از کارشناسان و فعالان خواستار آزادی این افراد شدند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG