روز پنجشنبه ۲۲ شهریور، اندیشکده «شورای آتلانتیک» میزبان نشستی درباره سابقه حقوق بشر در ایران بود.
در این نشست که به مدیریت باربارا اسلاوین برگزار شد، «هادی قائمی» مدیر کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران، «سوسن طهماسبی» فعال مدنی و فعال حقوق زنان و «دخی فصیحیان» مدیر ارشد برنامههای خاورمیانه و شمال آفریقا در خانه آزادی شرکت داشتند.
هادی قائمی، مدیر کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران در نشست «شورای آتلانتیک» به وضعیت حقوق بشر در ایران اشاره کرد و از نسرین ستوده وکیل قربانیان حقوق بشر یاد کرد که اکنون خود نیز به همراه چند وکیل دیگر زندانی است.
او در سخنان خود از فضای امنیتی بعد از سال ۸۸ در دوره احمدی نژاد گفت، و اشاره کرد با اینکه روحانی با شعار برداشتن این فضا آمد، اما در دوره دوم دولت او نیز فضا بسته شد.
هادی قائمی افزود: از زمان توافق هسته ای و روی کار آمدن پرزیدنت ترامپ، وضعیت حقوق بشر ایران بهتر نشده و حتی روحانی تصمیم گرفته درباره نقض حقوق بشر سکوت کند. تنها نکته مثبت این سالها، تلاشها برای تغییر مجازات اعدام در رابطه با مواد مخدر در ایران است.
وی همچنین به اعدام سه زندانی سیاسی کرد در ایران اشاره کرد و گفت، مدارک موثقی وجود دارد که آنها عادلانه محاکمه نشدند و مجازات اعدام آنها همه را شوکه کرده است.
«سوسن طهماسبی» فعال مدنی و فعال حقوق زنان نیز در این نشست گفت: پیشرفت هایی در ایران برای زنان با تلاش خودشان روی داده است. آنها مرزهای زیادی را برای شکستن تبعیض جابجا کردهاند.
وی افزود: با همه تلاش های زنان، هنوز تبعیضهای قانونی وجود دارد. آنها هنوز از حضور در ورزشگاهها منع هستند. نمی توانند برای برخی سمت ها از جمله ریاست جمهوری نامزد شوند.
«دخی فصیحیان» مدیر ارشد برنامههای خاورمیانه و شمال آفریقا در «خانه آزادی» نیز در سخنانی گفت: ما نقض حقوق بشر در ایران را محکوم میکنیم، و خواسته مشخصی نداریم، اما دولت آمریکا است که به موارد خاص اشاره کرده و به عنوان مثال خواستار آزادی نسرین ستوده شده است.
وی افزود: شفافیت و صراحت بیشتر نه فقط در حوزه حقوق بشر بلکه در مورد کاستیهای دموکراتیک و این که چه مواردی باید تغییر کند، به جامعه ایرانی کمکی بیشتر خواهد کرد.