لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۴

وضعیت حقوق بشر در ایران چگونه خواهد شد؟


با احتمال تحقق توافق اتمی ایران با جامعه جهانی پس از یک دهه مذاکرات پی در پی و حل شدن مهمترین پرونده سیاسی جمهوری اسلامی ایران پس از فیصله یافتن جنگ ایران و عراق، فعالان حقوق بشر توجه خود را بر وضعیت حقوق بشر در ایران پس از توافق متمرکز کرده اند.

بسیاری از آنها بر این باورند که حل مساله اتمی ایران نتایج مثبتی بر بهبود روند وضعیت حقوق بشر در ایران خواهد گذاشت.

وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران، فردای دستیابی به توافق هسته ای چگونه خواهد شد؟

برپایه جدیدترین گزارش کمیسیون دولتی آزادی بین المللی مذهبی ایالات متحده که ماه گذشته منتشر شد، ایران از جمله کشورهایی هست که در آن وضعیت آزادی مذهب نگران کننده است.

نهادهای بین‌المللی مدافع آزادی بیان و حقوق بشر می‌گویند که وضعیت حقوق بشر در ایران از زمان روی کارآمدن دولت حسن روحانی بهبود نیافته و در برخی موارد بدتر نیز شده است.

با این حال برخی فعالان حقوق بشر بر این باورند که توافق اتمی، راه را برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران باز خواهد کرد.

علی اکبر موسوی خوئینی نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی بر این باور است که اگر مذاکرات اتمی شکست بخورد، وضعیت حقوق بشر در ایران بدتر می شود.

او می گوید: «اگر خدای نکرده این مذاکرات شکست بخورد به تبع آن موجب افزایش تنش ها با دنیا و غرب خواهد شد و موجب بسته تر شدن فضای سیاسی و به تبع آن بدتر شدن وضعیت حقوق بشر می شود. ولی اگر به امید خدا این مسائل حل شود، من معتقدم روند تحولات اقتصادی و سیاسی داخلی شتاب بیشتری خواهد گرفت که تاثیر مثبت در مساله حقوق بشر ایران خواهد گذارد.»

همچنین حسین باقرزاده فعال حقوق بشر، می گوید که با فرجام مثبت پرونده اتمی ایران و گشایش در تبادل آزادانه تر اخبار ایران، وضعیت حقوق بشر در ایران بهبود خواهد یافت.

آقای باقرزاده می گوید: «راه های مبادله اطلاعات و ارتباطات ایران با غرب بیشتر باز می شود و این راه های ارتباطی کمک می کند که مسائل و خبرهای مربوط به ایران بیشتر در غرب منعکس شود. فکر می کنم فضای سیاسی جامعه غرب برای شنیدن و اقدام در مورد نقض حقوق بشر در ایران بیشتر فراهم خواهد شد.»

تا دستیابی به توافق جامع اتمی جامعه جهانی با ایران حدود ۴۰ روز باقی مانده است، و قضاوت در باره تاثیر توافق هسته ای بر وضعیت حقوق بشر بی تردید به زمانی بیش از چند روز یا هفته نیاز دارد.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG