گزارشها حاکی از آن است که در ادامه محاکمه درویشان بازداشت شده در حوادث خیابان گلستان هفتم، اعضای یک خانواده از دراویش گنابادی روی هم رفته به ۲۵ سال زندان محکوم شده اند.
توئیتر مجذوبان نور که اخبار درویشان گنابادی را منتشر می کند، یکشنبه ۲۱ مرداد در چند پیام اعلام کرد که کسری نوری، پوریا نوری و امیر نوری که همراه با مادرشان در حادثه خیابان گلستان هفتم در محله پاسداران تهران بازداشت شده بودند به ترتیب به ۱۲، ۲ و ۶ سال حبس محکوم شدهاند.
مجذوبان نور همچنین گزارش داد که شکوفه یداللهی درویش محبوس در زندان قرچک با حکم قاضی صلواتی رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس تعزیری و دو سال ممنوعیت و محرومیت ازفعالیت اجتماعی و رسانهای محکوم شد.
خانم یداللهی یکم اسفند ۱۳۹۶ همراه با صدها درویش گنابادی که در میان آنها سه فرزند وی نیز حضور داشتند مورد حمله نیروهای لباس شخصی قرار گرفت.
از سوی دیگر برخی گزارشها حاکی از آن است که خانم یداللهی در یک فایل صوتی از وخامت وضعیت سلامتی خود خبر داده است.
پیشتر سایت های خبری از محکومیت کسری نوری را به تحمل ۱۲ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، دو سال تبعید به ثلاث باباجانی، دو سال ممنوعالخروجی و دو سال محرومیت از عضویت در گروهها و احزاب و دستهجات سیاسی و اجتماعی و فعالیت رسانهای خبر داده بودند.
آقای نوری دانشجوی فوق لیسانس حقوق و از مدیران وبسایت مجذوبان نور است که اخبار درویشان گنابادی را منتشر میکند.
محکومیت سنگین کسری نوری و دهها درویش گنابادی دیگر در حالیست که بسیاری از درویشان در ماههای اخیر به ضرب و شتم در دوره بازجویی، نبود دسترسی به وکیل و نبود دادرسی عادلانه اعتراض کردند.
تعدادی از درویشان نیز از حضور در دادگاه به دلیل رعایت نشدن حقوق قانونی خود خودداری کردند. برخی دیگر از درویشان نیز پرسشهای عقیدتی و برخی موارد مطرح شده در کیفرخواست را مصداق تفتیش عقاید دانسته و از حضور در دادگاه خودداری کردند.
تجمع درویشان گنابادی مقابل کلانتری پاسداران در آخرین روز بهمن ماه سال گذشته در اعتراض به بازداشت یک درویش سالمند، با دخالت ماموران لباس شخصی و نیروهای پلیس به خشونت کشیده شد.
در جریان این درگیریها که تا اول اسفند ادامه یافت، چند مامور پلیس و بسیج کشته، و صدها درویش گنابادی بازداشت شدند.
در ماههای گذشته اخبار نگران کنندهای از نقض حقوق درویشان زندانی منتشر شده که واکنش نهادهای بینالمللی را به همراه داشته است. از جمله فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر روز ۲۶ اردیبهشت، با اشاره به محاکمه درویشان گنابادی بازداشتشده همراه با «پنهان کاری»، این اقدام را «مضحکه عدالت» و «نقض آشکار موازین بینالمللی» خواند.
وزارت خارجه آمریکا نیز اسفند ماه سال گذشته ضمن محکوم کردن سرکوب درویشان گنابادی، به مرگ مشکوک یکی از این دراویش در بازداشتگاه واکنش نشان داد و آن را نگران کننده توصیف کرد.